Thuis in gezelligheid

Is het niet fijn wanneer je bezoek zich onmiddellijk thuis voelt? Niet alleen je gastvrijheid maar ook je woning zit daar voor iets tussen. Deze nieuwbouwresidentie toont aan hoe snel je je op je gemak kan voelen in een interieur dat speciaal ontworpen werd met de bedoeling zachtaardige gezelligheid uit te stralen.

Interieurarchitectuur gebeurt bij Studio Leeman met een tweezijdige focus, zijnde particulieren en professionelen. Door voor een wijd publiek een betrouwbaar aanspreekpunt te zijn, kan je op hen rekenen om een totaalproject af te leveren dat al je wensen beantwoordt. Vandaag stellen we je voor aan deze nieuwbouwwoning in Lichtaart. Hier zet een combinatie van meerdere zachte kleuren de toon die de sfeer van de volledige residentie bepaalt. Warmte en sereniteit zorgen ervoor dat de tijd die je hier spendeert uren vol gemoedsrust zijn. Een andere troef is dat natuurlijke materialen in dialoog staan met een strakke belijning die chaos op elk moment vermijdt. De opdrachtgever had namelijk behoefte aan een woonst die een duidelijke kalmte uitstraalt en een plek is waar bewoners en bezoekers zich veilig onthaald voelen.

Opvallend is de prachtige vloer in de keuken en leefruimte, want die bestaat uit kwalitatief visgraatparket. Het eiland en de keukenkasten pronken trots met donkerkleurig hout dat op een gelijkaardige manier die warmte verderzet. Hoewel je een hoek moet omslaan om te koken, wekt de ruimte niet het gevoel op dat deze plek afgescheiden is van het grotere geheel. Dankzij de zachte contouren en de glazen deuren creëerde de studio een sensatie van openheid. Dezelfde gebogen vormen keren terug bij het haardvuur, dat zich bovendien eerder in het midden van de woonkamer bevindt in plaats van tegen de muur. Op die manier ontstaat er een interessante dimensie die tegelijkertijd voor een verfrissend element zorgt. De woonkamer nodigt meteen uit om plaats te nemen, want de gezellige sofa’s garanderen sfeervolle momenten met vrienden en familie.

Natuurlijke materialen staan in dialoog met een strakke belijning.

Op de bovenverdieping wordt het kleurenpalet van beneden zonder onderbrekingen verdergezet. Qua vloerbekleding zien we wel een verschil, want in de slaapkamers werd onder andere met lichtere en bredere planken gewerkt, terwijl in de badkamer het tactiele effect van een gietvloer je opwacht. Zoals in elk project in het portfolio van Studio Leeman, is ook deze woning tot in de puntjes afgestemd op de levensstijl en persoonlijkheid van de mensen die het hun thuis noemen. Eenvoud en structuur van materialen staan naar goede gewoonte op de voorgrond, terwijl elk detail de best mogelijke invulling krijgt. 

De bewoners van dit indrukwekkende project mogen zich gelukkig prijzen met een huiselijke woonst als deze. Van meubilair en bevloering tot schrijnwerkerij en details: elk aspect van deze residentie werd met de grootste zorg op punt gesteld. We hebben er vertrouwen in dat Studio Leeman de lat in toekomstige ontwerpen even hoog blijft leggen! 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door Cafeine

Meer stories…