fbpx

Eenvoud en sereniteit

Eenvoud en sereniteit

Eenvoud en sereniteit

Dankzij het sereen en minimalistische ontwerp van de Belgische interieurarchitecte Laura Calleeuw weerspiegelt dit nieuwe project genaamd De Visscher – Verfaillie perfect de identiteit van haar gelijknamige ontwerpstudio. Het prachtige resultaat is een sublieme harmonie van een strak en toch warm interieur.

Laura Calleeuw doet meer dan slechts luisteren naar opdrachtgevers. Ze begrijpt, ontwerpt, budgetteert, coördineert én controleert. Meer nog, als gepassioneerd interieurarchitecte vertrekt ze steeds vanuit een architecturaal lijnenspel. Deze creëert perspectieven, verhoudingen, onderlinge relaties, ruimtelijkheid en de nodige rust binnen de architectuur. Het interieur versterkt steeds het exterieur waardoor deze complementair werken. Eens deze basis bepaald is, gebruikt Laura Calleeuw haar ongeremde creativiteit om het ontwerp te personaliseren. Telkens slaagt de interieurarchitecte erin om een unieke samenhang te vinden tussen esthetiek, functionaliteit en persoonlijkheid. Ieder totaalconcept weet eenvoud, luxe en sereniteit uit te stralen. De materiaalkeuze en afwerkingsdetails zijn doordacht en worden creatief toegepast naargelang het wensenprogramma van de klant. Met een strikte aanpak en inclusieve esthetiek doet Calleeuw de grenzen tussen verschillende ruimtes vervagen.

Wij stellen onze lezers graag een van haar meest recente projecten voor genaamd De Visscher – Verfaillie. Deze woonst ademt vakantie en Ibiza, hoogstwaarschijnlijk wordt deze ervaring gecreëerd door haar keuze voor warme en zachte kleuren- en materialen. Dit nieuwbouwproject werd ontworpen voor een jong koppel in samenwerking met CAS architecten uit Gent. Deze grootste woonst met drie bouwlagen beschikt over een enorme hoeveelheid aan glaspartijen, wat resulteert in een aangename lichtinval. De voornaamste wens van de opdrachtgevers was een uniek concept dat het vakantiegevoel in eigen huis brengt, in combinatie met een tijdloos en minimalistisch strak lijnenspel en uitgepuurde details. Deze laatste moeten op die manier het verschil maken met eerder gerealiseerde projecten. 

Verder moest het onderhoudsvriendelijk en functioneel zijn zonder dat dit gezien kan worden in het ontwerp. Met behulp van verdoken geheime snufjes wist Laura Calleeuw dit te verwezenlijken. Zo is bijvoorbeeld de haardwand continu langs beide zijden toegankelijk en is er langs de achterkant van de bureaunis ook plaats voor de televisie. Daarnaast is er ook een decoratieve zijde en de opbergruimte langs de andere zijde. Voor de vloeren werd gekozen voor een tegel als verborgen functionaliteit, wat meteen ook de uitdaging van het project werd. “De idee om overal tegel toe te passen, wat vaak als kil aanvoelt, en toch de warmte erin te houden,” aldus Calleeuw. Verder lieten de opdrachtgevers weten dat ze houden van indirecte verlichting, wat de interieurarchitecte en haar team dan ook toepasten. 

Wil je meer weten over Laura Calleeuw? Lees het volledige artikel in Real Estate Spring 2022.

Beelden ©ZICHT

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​