Dankzij het sereen en minimalistische ontwerp van de Belgische interieurarchitecte Laura Calleeuw weerspiegelt dit nieuwe project genaamd De Visscher – Verfaillie perfect de identiteit van haar gelijknamige ontwerpstudio. Het prachtige resultaat is een sublieme harmonie van een strak en toch warm interieur.
Laura Calleeuw doet meer dan slechts luisteren naar opdrachtgevers. Ze begrijpt, ontwerpt, budgetteert, coördineert én controleert. Meer nog, als gepassioneerd interieurarchitecte vertrekt ze steeds vanuit een architecturaal lijnenspel. Deze creëert perspectieven, verhoudingen, onderlinge relaties, ruimtelijkheid en de nodige rust binnen de architectuur. Het interieur versterkt steeds het exterieur waardoor deze complementair werken. Eens deze basis bepaald is, gebruikt Laura Calleeuw haar ongeremde creativiteit om het ontwerp te personaliseren. Telkens slaagt de interieurarchitecte erin om een unieke samenhang te vinden tussen esthetiek, functionaliteit en persoonlijkheid. Ieder totaalconcept weet eenvoud, luxe en sereniteit uit te stralen. De materiaalkeuze en afwerkingsdetails zijn doordacht en worden creatief toegepast naargelang het wensenprogramma van de klant. Met een strikte aanpak en inclusieve esthetiek doet Calleeuw de grenzen tussen verschillende ruimtes vervagen.
Wij stellen onze lezers graag een van haar meest recente projecten voor genaamd De Visscher – Verfaillie. Deze woonst ademt vakantie en Ibiza, hoogstwaarschijnlijk wordt deze ervaring gecreëerd door haar keuze voor warme en zachte kleuren- en materialen. Dit nieuwbouwproject werd ontworpen voor een jong koppel in samenwerking met CAS architecten uit Gent. Deze grootste woonst met drie bouwlagen beschikt over een enorme hoeveelheid aan glaspartijen, wat resulteert in een aangename lichtinval. De voornaamste wens van de opdrachtgevers was een uniek concept dat het vakantiegevoel in eigen huis brengt, in combinatie met een tijdloos en minimalistisch strak lijnenspel en uitgepuurde details. Deze laatste moeten op die manier het verschil maken met eerder gerealiseerde projecten.
Verder moest het onderhoudsvriendelijk en functioneel zijn zonder dat dit gezien kan worden in het ontwerp. Met behulp van verdoken geheime snufjes wist Laura Calleeuw dit te verwezenlijken. Zo is bijvoorbeeld de haardwand continu langs beide zijden toegankelijk en is er langs de achterkant van de bureaunis ook plaats voor de televisie. Daarnaast is er ook een decoratieve zijde en de opbergruimte langs de andere zijde. Voor de vloeren werd gekozen voor een tegel als verborgen functionaliteit, wat meteen ook de uitdaging van het project werd. “De idee om overal tegel toe te passen, wat vaak als kil aanvoelt, en toch de warmte erin te houden,” aldus Calleeuw. Verder lieten de opdrachtgevers weten dat ze houden van indirecte verlichting, wat de interieurarchitecte en haar team dan ook toepasten.
Wil je meer weten over Laura Calleeuw? Lees het volledige artikel in Real Estate Spring 2022.
Beelden ©ZICHT