fbpx

Midcentury vindt weelde

Midcentury vindt weelde

Midcentury vindt weelde

Milaan ademt luxe, en dat op vele vlakken. Vandaag stellen we een weelderige woning in deze stad voor die mee werd vormgegeven door Draga & Aurel, een Italiaanse ontwerpstudio. Hier stap je binnen in een microwereld met een stijl die duidelijk geïnspireerd werd op de jaren zeventig en tachtig. Laat je meenemen in een intrigerende symbiose van midcentury en bruisende creativiteit.

Draga & Aurel draagt de naam van de twee oprichters: Draga Obradovic en Aurel K. Basedow. In 2007 besloten de twee creatieve geesten, respectievelijk een textielontwerpster en voormalig houtbewerker, hun krachten te bundelen door een studio op te richten. Als duo zijn ze op een missie om design en inspirerende kunst uit de periode van ruwweg de jaren veertig tot zeventig te doen heropleven. Ze focussen zich vooral op verlichting, maar zijn ook beschikbaar om je interieur in een ruimere context aan te kleden. Dit keer hielpen ze deze luxewoning in Milaan naar een hoger niveau. Hier komen verschillende uitgesproken elementen samen, zoals meerdere patronen en gesofisticeerde materialen. Een logische blikvanger is de draaiende trap, inclusief de Marcus Suspension Lamp, die bestaat uit een verzameling cirkels.

Vanuit de leefruimte hebben bewoners een magnifiek zicht op de buitenruimte. Om het interieur hier te vervolledigen, deed het duo beroep op meubilair van Essential Home. Opvallend ook is dat je je hier in het meest rustieke deel van het pand bevindt. Onder andere de stenen muur, de aards getinte meubelstukken en de intieme verlichting verduidelijken dit. In de slaapkamer zien we tevens een subtiele herneming van deze rustieke stijl. Een ander element in de leefruimte dat erg uitgesproken is, is de ronde zithoek die duidelijk een weerspiegeling is van de vervlogen jaren zeventig. Hoewel de eetruimte en de keuken deel uitmaken van een ontwerp met een open concept, voelen de twee gebieden nog steeds in bepaalde mate gescheiden van elkaar. Hier werd duidelijk beslist om met donkerdere kleuren te werken, waardoor er een gezellige sfeer ontstaat.

Deze expressieve woning spreekt uitsluitend luxetaal. Doorheen het huis worden we begroet door rijke kleuren en vloeiende vormen. Draga & Aurel is er duidelijk in geslaagd een intrigerende bijdrage aan dit project te doen. Ze lieten midcentury in een passende mate het woord voeren en legden de laatste hand aan een indrukwekkend geheel.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount Imagicasa Architecture. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Beelden ©DELIGHTFULL

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​