fbpx

Wonen omringd door geschiedenis

Wonen omringd door geschiedenis

Wonen omringd door geschiedenis

Locaties worden uniek dankzij de geschiedenis die ze herbergen. Panquin is een groot vastgoedproject dat wordt uitgevoerd op een plek die optimaal in dat rijtje past, namelijk het Park van Tervuren. Hier heerst een groene oase zij aan zij met een rijk verleden en wordt een langdurige verbinding tussen park en centrum gesmeed. ION begeleidde de grootschalige operatie van begin tot eind.

Een waardevolle site als deze verdient om het leven van de bewoners te verrijken en in te kleuren. Panquin biedt de bevolking van Tervuren dan ook uiteenlopende mogelijkheden om zich mee in dit prachtige project te vestigen, gaande van comfortabele appartementen tot exclusieve penthouses en meer. Belangrijk is dat er enerzijds historische onderdelen nieuw leven werd ingeblazen en er anderzijds vier volumes werden bijgebouwd. Zo kreeg de vroegere legerkazerne een weloverwogen renovatie en werd het prestigieuze Hoefijzerplein vrijgegeven. Aansluitend bevindt zich daar het Hoefijzercomplex: een waardevol stuk erfgoed dat de kern vormt van Panquin. De nieuwe gebouwen zijn een nodige en passende aanvulling op de rijke geschiedenis die er in de lucht hangt; deze combinatie zorgt ervoor dat Panquin een bestemming wordt waarin je kan wonen, werken, beleven en verblijven.

De nieuwe volumes kregen de namen Poort, Plein, Toren en Park. Samen met het historisch erfgoed vind je deze gebouwen in het middelpunt van het groen. Aan het exterieur werden ze alle vier op dezelfde manier vormgegeven; dit hield meer bepaald in dat ze een ongecompliceerde afwerking en een horizontale geleding kregen. Ongetwijfeld ook een pluspunt zijn de inpandige terrassen. De geringe onderlinge verschillen bestaan uit uiteenlopend kleurgebruik en het soort materiaal waaruit de gevels bestaan. Op deze manier hebben de volumes toch een eigen identiteit zonder te veel los te breken uit het overkoepelende geheel. In Plein ontstond er een herinterpretatie van de nabije Orangerie door bijvoorbeeld de gelaagdheid in de gevel en de grote onderdoorgang in het gebouw te verwerken. Gelegen aan de rand van het park biedt het wooncomplex een prachtig uitzicht op de historische elementen en de nieuwe vijver.

In Panquin smelten natuur en geschiedenis samen in een waaier van woonmogelijkheden.

Vervolgens stellen we je graag voor aan Park: een verzameling van appartementen die hedendaags en bovendien rolstoeltoegankelijk zijn. Hier kreeg duurzaamheid een prioritaire zorg, samen met aandacht voor akoestiek en praktische afwerkingen. De meest exclusieve plek is voorbehouden voor Toren, waar plaats is voor drie uitzonderlijke ruime appartementen met elk een zicht van 360 graden. Luxe gaat hier gepaard met een lichte inrichting die je ongetwijfeld niet onberoerd laat. Ten slotte stellen we Poort voor; hier kan je fijne startersappartementen en hoog wooncomfort verwachten. Vanop je terras, dat uitkijkt over het Hoefijzercomplex en de Orangerietuin, kan je inspirerende zonsondergangen aanschouwen. Verder heb je vanaf alle vier de gebouwen een vlotte verbinding met het lokale sociale leven, alsook nabije snelwegen.

Panquin is een project dat de natuur en de geschiedenis een stapje dichter naar elkaar brengt en doet versmelten in een brede waaier van woonmogelijkheden. Tervuren is een overtuigende troef rijker en daar is ION voor een aanzienlijk deel verantwoordelijk voor. Na het bekijken van deze beelden kunnen we ons enkel afvragen waar ze de volgende keer zullen neerstrijken.

Wil je meer weten over ION? Bekijk dan zeker ook even hun partnerpagina

Beelden eigendom ION

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​