Wonen omringd door geschiedenis

Locaties worden uniek dankzij de geschiedenis die ze herbergen. Panquin is een groot vastgoedproject dat wordt uitgevoerd op een plek die optimaal in dat rijtje past, namelijk het Park van Tervuren. Hier heerst een groene oase zij aan zij met een rijk verleden en wordt een langdurige verbinding tussen park en centrum gesmeed. ION begeleidde de grootschalige operatie van begin tot eind.

Een waardevolle site als deze verdient om het leven van de bewoners te verrijken en in te kleuren. Panquin biedt de bevolking van Tervuren dan ook uiteenlopende mogelijkheden om zich mee in dit prachtige project te vestigen, gaande van comfortabele appartementen tot exclusieve penthouses en meer. Belangrijk is dat er enerzijds historische onderdelen nieuw leven werd ingeblazen en er anderzijds vier volumes werden bijgebouwd. Zo kreeg de vroegere legerkazerne een weloverwogen renovatie en werd het prestigieuze Hoefijzerplein vrijgegeven. Aansluitend bevindt zich daar het Hoefijzercomplex: een waardevol stuk erfgoed dat de kern vormt van Panquin. De nieuwe gebouwen zijn een nodige en passende aanvulling op de rijke geschiedenis die er in de lucht hangt; deze combinatie zorgt ervoor dat Panquin een bestemming wordt waarin je kan wonen, werken, beleven en verblijven.

De nieuwe volumes kregen de namen Poort, Plein, Toren en Park. Samen met het historisch erfgoed vind je deze gebouwen in het middelpunt van het groen. Aan het exterieur werden ze alle vier op dezelfde manier vormgegeven; dit hield meer bepaald in dat ze een ongecompliceerde afwerking en een horizontale geleding kregen. Ongetwijfeld ook een pluspunt zijn de inpandige terrassen. De geringe onderlinge verschillen bestaan uit uiteenlopend kleurgebruik en het soort materiaal waaruit de gevels bestaan. Op deze manier hebben de volumes toch een eigen identiteit zonder te veel los te breken uit het overkoepelende geheel. In Plein ontstond er een herinterpretatie van de nabije Orangerie door bijvoorbeeld de gelaagdheid in de gevel en de grote onderdoorgang in het gebouw te verwerken. Gelegen aan de rand van het park biedt het wooncomplex een prachtig uitzicht op de historische elementen en de nieuwe vijver.

In Panquin smelten natuur en geschiedenis samen in een waaier van woonmogelijkheden.

Vervolgens stellen we je graag voor aan Park: een verzameling van appartementen die hedendaags en bovendien rolstoeltoegankelijk zijn. Hier kreeg duurzaamheid een prioritaire zorg, samen met aandacht voor akoestiek en praktische afwerkingen. De meest exclusieve plek is voorbehouden voor Toren, waar plaats is voor drie uitzonderlijke ruime appartementen met elk een zicht van 360 graden. Luxe gaat hier gepaard met een lichte inrichting die je ongetwijfeld niet onberoerd laat. Ten slotte stellen we Poort voor; hier kan je fijne startersappartementen en hoog wooncomfort verwachten. Vanop je terras, dat uitkijkt over het Hoefijzercomplex en de Orangerietuin, kan je inspirerende zonsondergangen aanschouwen. Verder heb je vanaf alle vier de gebouwen een vlotte verbinding met het lokale sociale leven, alsook nabije snelwegen.

Panquin is een project dat de natuur en de geschiedenis een stapje dichter naar elkaar brengt en doet versmelten in een brede waaier van woonmogelijkheden. Tervuren is een overtuigende troef rijker en daar is ION voor een aanzienlijk deel verantwoordelijk voor. Na het bekijken van deze beelden kunnen we ons enkel afvragen waar ze de volgende keer zullen neerstrijken.

Wil je meer weten over ION? Bekijk dan zeker ook even hun partnerpagina

Beelden eigendom ION

Meer stories…