Sobere architectuur met uitgesproken karakter

Een strakke bouwstijl, technische knowhow en een instant persoonlijke klik staan voorop bij bouwadviseur Dumobil. De totaalaannemer uit Tielt staat bekend om zijn professionele aanpak en open communicatie. Als een van dé meester-bouwheren van ons land, willen we hen graag in de spotlights zetten.

In 2022 viert het familiebedrijf Dumobil zijn 60-jarig bestaan. Voor ieder project neemt het team zorgvuldig de tijd om het volledige bouwtraject grondig uit te werken, aan te pakken en op te volgen. Met behulp van een uitgebreid gesprek brengt de bouwheer zijn wensen in kaart, wat resulteert in een nagenoeg perfect voorontwerp, alsook een vlotte start van het bouwproces. In zowel zijn rol van projectontwikkelaar als van totaalaannemer in villabouw en renovatie besteedt het bedrijf bijzonder veel aandacht aan woonbeleving, innovatie en duurzaamheid. Hun jarenlange ervaring vertaalt zich telkens weer in kwaliteit en slimme architectuur.

In samenwerking met Desmet & Lammens Architecten realiseerde het team van Dumobil een nieuwe woonst. “Bij de samenkomsten met de klanten viel ons meteen op dat ze erg fan waren van een strakke vormgeving”, aldus architect Philippe Desmet. Hun dagelijkse ervaringen in de wereld van het buitenschrijnwerk vertaalde zich in een aantal specifieke eisen, zoals de inpassing van een erker constructie, de toepassing van slanke profilering van de ramen aan de achtergevel en een sobere vormgeving om de buitenschrijnwerken met elkaar te harmoniëren.

Dankzij een eenvoudige vormgeving en beperkte materiaalkeuze beschikt de woonst over een sobere architectuur met toch een uitgesproken karakter

Na deze briefing wist het architectenbureau een goed doordacht neutraal kleuren- en materialenpalet samen te stellen. Zo werd er geopteerd voor een witte gevelbepleistering die in verbinding staat met de inpassing van de elementen van het buitenschrijnwerk waar ook een uniforme zwarte kleur werd gekozen. Ook binnenin werd gekozen voor grote, open ruimtes. Op de eerste verdieping resulteert dit in een ruim terras met glazen wand die de verdieping volledig open trekt. Dankzij deze eenvoudige vormgeving en beperkte materiaalkeuze beschikt de woonst over een sobere architectuur met toch een uitgesproken karakter, wat rust brengt in de beleving van de woning voor de eigenaars. 

Met Dumobil tref je een sterke, ervaren partner in het ontwikkelen van het perceel tot jouw droomwoning. Meer nog, je komt terecht bij de tweede generatie bouwondernemers. Dat betekent meer dan een halve eeuw kennis, ervaring, innovatie en technologie, versterkt met een gepassioneerd team van ervaren, goed opgeleide bouwspecialisten in verschillende bouwstijlen. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Images courtesy of Dumobil

Meer stories…