fbpx

Elegante modulaire sofa

Elegante modulaire sofa

Elegante modulaire sofa

De Nederlandse interieurontwerpster Lotte Faassen werkte samen met Rapture aan een sofacollectie die zowel in haar eigen esthetische visie als in die van het designmerk past. Deze modulaire sofa in een elegante beige kleur brengt de nodige dosis luxe en verfijning naar je woonkamer.

Het Nederlandse designmerk Rapture werd in 2015 opgericht door Jooh Huurman en Hans Pols. Dankzij haar duidelijke visie op vorm, ritme en kleur en haar passie voor kunst en bijzondere materialen vindt ze telkens opnieuw ideeën, die Hans als ontwerper dan omzet in bijzondere producten. Met hun ontwerpen willen ze van iedere woonst een gedurfd interieur maken. Hun liefde voor elegantie en luxe was een perfecte match voor de jonge interieurdesigner Lotte Faassen. Aan het begin van haar carrière werkte zij een tijdje voor Rapture, en nu komen hun wegen dus opnieuw samen. Sinds 2019 werkt Lotte als ontwerpster voor Studio de Blieck, waar ze zelfstandig haar eigen projecten ontwikkelt. Ze kiest vaak voor combinaties van natuurlijke materialen, subtiele kleuren en organische lijnen. Luxueuze, vernieuwende materialen krijgen altijd een hoofdrol. Dat is ook het geval met de sofa die ze voor het designmerk ontwierp.

Video afspelen

De Benson Sofa Collection bestaat uit verschillende onderdelen die je op talloze wijzen kan combineren. Alle Curved en Straight elementen kunnen aan elkaar gekoppeld worden, waardoor er minstens vijftien verschillende combinaties mogelijk zijn. Een grote U-vormige sofa die de ruimte optimaal vult, een speelse S-vorm met zitplaatsen aan twee kanten, of een romantische loveseat: het kan allemaal. Volledig in Lotte’s stijl is de bank ontworpen in een zachte beige tint, die in veel interieurs zal passen. Met een hoge rugleuning en de ideale zithoogte voor zowel low dining als voor een moderne zitkamer is ook comfort verzekerd.

Rapture’s liefde voor elegantie en luxe was een perfecte match voor de jonge interieurdesigner Lotte Faassen

Het ontwerpproces van de modulaire sofa verliep geleidelijk aan. De Benson werd ontworpen voor Lotte’s nieuwe appartement. In eerste instantie wilde ze een S-vormige bank met aan de ene kant de televisie en woonkamer en aan de andere kant ruimte voor low dining, maar uiteindelijk werd het dus deze U-vorm. Enkele brainstormsessies later stond vast dat het ontwerp een volledig modulaire sofa moest worden. 

De ontwerpster heeft het eerste exemplaar van haar sofa momenteel zelf in gebruik en is er vanzelfsprekend erg tevreden over. Haar samenwerking met Rapture is een nieuw succes in haar jonge carrière en leidde tot een elegant product dat de harten van vele designliefhebbers sneller zal doen slaan.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Images courtesy of Rapture and Lotte Faassen

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​