fbpx

Europese steden, boeiend voor vastgoedinvesteringen

Europese steden, boeiend voor vastgoedinvesteringen

Europese steden, boeiend voor vastgoedinvesteringen

Ongetwijfeld heb je favoriete steden voor ogen: Parijs, Barcelona, Venetië. U bezocht ze en werd aangenaam verrast door de atmosfeer, de gastvrijheid, de bezienswaardigheden. Hier gaat het over investeren in het buitenland, meer bepaald in vastgoed. Hoe gunstiger het toekomstperspectief en vooral: hoe hoger het rendement, hoe meer vertrouwen in uw real estate investment. Investeren in vastgoed biedt meer kansen dan de mogelijke aanschaf van een appartement in Malaga of een villa nabij Firenze, die u wil verhuren maar ook in de zomer wil bewonen. De wereld van het vastgoed is diverser, kleuriger en complexer.

Een duizendtal Europese makelaars verenigen zich om jaarlijks, ook al voor 2022, de Emerging Trends in Real Estate® te publiceren. Ze viseren vooral het residentieel vastgoed. De toon van het rapport is positief. “We bevinden ons op de weg naar herstel”. Het post-pandemische vertrouwen in de vastgoedsector zit sinds 2014 op het hoogste niveau. Kortetermijnoptimisme, dankzij een veerkrachtige economie en het vastgoed als een bevoorrechte beleggingscategorie. Een ideale context om te onderzoeken op welke Europese plekken real estate investment het meest aangewezen is.

In 2022 staat Londen aan de top voor investeringen en ontwikkelingsperspectieven in de Europese ranking. Op de tweede plaats staat: Berlijn, dankzij de robuuste, transparante economie waarvan ook andere Duitse steden genieten (Frankfurt op 4, München op 5, Hamburg op 8). Ze hebben een eigen uitgesproken aantrekkingskracht, vooral voor internationale investeerders. Parijs staat (en blijft) op de derde plaats. Verder Madrid op 6, Amsterdam op 7, Barcelona op 9 en Brussel, als stijger op 10, onder meer omwille van de centrale ligging in Europa en haar jong en innovatief karakter. Dat zijn de prospects van de Europese makelaars en meteen hebt u een top10-lijstje.

In een conjunctuur van inflatie wordt investeren in vastgoed aangeraden. Ook het buitenland ligt binnen bereik. Imposante Europese steden, gestuwd door een economische opflakkering, een stabiel en gunstig sociopolitiek klimaat, een rijke traditie en culturele waarden liggen goed in de markt. Wil u meegenomen worden in die flow, dan stapt u erin. De aantrekkingskracht van wat ons landje ontbeert, overtreft de vervreemding van verre regio’s. Een vrijblijvend vakantiereisje van enkele weken verschilt van een vastgoedinvestering die u levenslang engageert en aanmaant tot voorzichtigheid.

Wil je meer weten over vastgoedinvesteringen in het buitenland? Lees het volledige artikel in Real Estate Spring 2022.

Cover Image and first image:

Design by Daytrip Studio, © Jake Curtis Photography

Collage, top to bottom, left to right:

© Modest Furniture, Hans Wegner, 3-seat Sofa Teak Getama /// Design by Daytrip Studio, © Jake Curtis Photography /// Design by Stef Claes, © Matt Linden

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​