Europese steden, boeiend voor vastgoedinvesteringen

Ongetwijfeld heb je favoriete steden voor ogen: Parijs, Barcelona, Venetië. U bezocht ze en werd aangenaam verrast door de atmosfeer, de gastvrijheid, de bezienswaardigheden. Hier gaat het over investeren in het buitenland, meer bepaald in vastgoed. Hoe gunstiger het toekomstperspectief en vooral: hoe hoger het rendement, hoe meer vertrouwen in uw real estate investment. Investeren in vastgoed biedt meer kansen dan de mogelijke aanschaf van een appartement in Malaga of een villa nabij Firenze, die u wil verhuren maar ook in de zomer wil bewonen. De wereld van het vastgoed is diverser, kleuriger en complexer.

Een duizendtal Europese makelaars verenigen zich om jaarlijks, ook al voor 2022, de Emerging Trends in Real Estate® te publiceren. Ze viseren vooral het residentieel vastgoed. De toon van het rapport is positief. “We bevinden ons op de weg naar herstel”. Het post-pandemische vertrouwen in de vastgoedsector zit sinds 2014 op het hoogste niveau. Kortetermijnoptimisme, dankzij een veerkrachtige economie en het vastgoed als een bevoorrechte beleggingscategorie. Een ideale context om te onderzoeken op welke Europese plekken real estate investment het meest aangewezen is.

In 2022 staat Londen aan de top voor investeringen en ontwikkelingsperspectieven in de Europese ranking. Op de tweede plaats staat: Berlijn, dankzij de robuuste, transparante economie waarvan ook andere Duitse steden genieten (Frankfurt op 4, München op 5, Hamburg op 8). Ze hebben een eigen uitgesproken aantrekkingskracht, vooral voor internationale investeerders. Parijs staat (en blijft) op de derde plaats. Verder Madrid op 6, Amsterdam op 7, Barcelona op 9 en Brussel, als stijger op 10, onder meer omwille van de centrale ligging in Europa en haar jong en innovatief karakter. Dat zijn de prospects van de Europese makelaars en meteen hebt u een top10-lijstje.

In een conjunctuur van inflatie wordt investeren in vastgoed aangeraden. Ook het buitenland ligt binnen bereik. Imposante Europese steden, gestuwd door een economische opflakkering, een stabiel en gunstig sociopolitiek klimaat, een rijke traditie en culturele waarden liggen goed in de markt. Wil u meegenomen worden in die flow, dan stapt u erin. De aantrekkingskracht van wat ons landje ontbeert, overtreft de vervreemding van verre regio’s. Een vrijblijvend vakantiereisje van enkele weken verschilt van een vastgoedinvestering die u levenslang engageert en aanmaant tot voorzichtigheid.

Wil je meer weten over vastgoedinvesteringen in het buitenland? Lees het volledige artikel in Real Estate Spring 2022.

Cover Image and first image:

Design by Daytrip Studio, © Jake Curtis Photography

Collage, top to bottom, left to right:

© Modest Furniture, Hans Wegner, 3-seat Sofa Teak Getama /// Design by Daytrip Studio, © Jake Curtis Photography /// Design by Stef Claes, © Matt Linden

Meer stories…