Eyecatcher in de stadsrand

Een imposante verschijning verrijst binnenkort in de Koningin Astridlaan. Gloednieuwe appartementen met een hoogwaardige afwerking op een optimaal bereikbare ligging. Gericht op de toekomst en met oog voor duurzaamheid. Eén ding staat vast bij Danneels’ nieuwste project: Queen’s Tower wordt een landmark in de Brugse stadsrand.

Dit vernieuwende vastgoedproject telt acht verdiepingen en heeft een 25 meter hoge schuine betonwand elegant gecombineerd met warm hout en grote glaspartijen. Queen’s Tower zal volgens architect Damiaan Vanhoutte het typische uitzicht van de bestaande appartementen in het straatbeeld doorbreken en wordt op die manier een echte eyecatcher. Verder is het dichtbij de charmante Brugse binnenstad en net achter het moderne station gelegen en heeft het een uitzonderlijk goede bereikbaarheid en optimale verplaatsingsmogelijkheden. Dit project past helemaal in de nieuwe woonpolitiek, waarbij weinig ruimte wordt ingenomen, maar toch voldoende wooncapaciteit wordt gecreëerd.

Dankzij de plafondhoge landschapsramen krijg je een uniek gevoel van openheid waarbij de grens tussen de leefruimte binnen en de natuur buiten vervaagt. Het licht valt vanuit elke hoek de appartementen binnen en zorgt ervoor dat de sfeer voortdurend verandert. Ook op de terrasoppervlaktes, tot 150 vierkante meter, geniet je van een uitzonderlijk verzicht op de stad. De ruime woonkamers zijn zuidelijk gericht en helemaal opengewerkt naar het omliggende groen. Meer nog, Queen’s Tower combineert de rust die de natuur en het uitzicht je bieden met het comfort van het stadscentrum. Het project beschikt over twee- en drieslaapkamerappartementen met een keuze van een tot drie badkamers, lichtrijke leefruimtes die uitgeven op schitterende terrassen, een gracieuze tuin, ondergrondse parkeergarage, fietsenstalling en bezoekersparking. Verfijnde architecturale elementen worden ook doorgetrokken in de hoogkwalitatieve binnenhuisinrichting. Zo worden de maatwerkkeukens en badkamerinrichting afgewerkt met hoogkwalitatieve materialen om aan al de wensen van de bewoners te voldoen. Daarbovenop is alles stijlvol vormgegeven en afgewerkt, zodat iedere bewoner er graag woont en zijn gasten in alle comfort kan ontvangen.

Voor Danneels is dit het eerste project dat gasloos wordt gebouwd.

Queen’s Tower werd getekend door architectenkantoor Govaert & Vanhoutte en zij wilden het typische uitzicht van de bestaande appartementen in de straat doorbreken. Dit deed Danneels onder andere door de plaatsing van thermische landschapsramen met extra fijn profiel waardoor de omgeving als het ware binnen de woonkamer wordt getrokken. Daarnaast opteerden ze voor een zeer grote, open leefruimte die bijzonder aangenaam is en kregen alle interieurelementen van keuken tot badkamer een extra upgrade in vergelijking met de klassieke woonprojecten.

Voor Danneels is dit het eerste project dat gasloos wordt gebouwd. Het volledige verwarmings- en koelingssysteem draait op warmtepompen op basis van geothermie, die de warmte dus uit de bodem haalt en omhoog stuwt. Dat is een keuze voor een duurzaam, onderhoudsvriendelijk en vooral een toekomstgericht systeem. In het hele gebouw ligt over de volledige oppervlakte van de appartementen vloerverwarming, wat het esthetisch nog mooier maakt. Hierdoor creëren ze een lage energiebehoefte, een gezond binnenklimaat en een optimaal wooncomfort.

“Dit is toekomstgericht, duurzaam bouwen met respect voor de beschikbare ruimte, de omgeving en het groen. Deze vorm van kwalitatieve hoogbouw met een prestigieuze architectuur kan het straatbeeld van een stad aantrekkelijker maken,” horen we. Wij zijn alvast benieuwd naar de volgende, ongetwijfeld indrukwekkende, realisaties van Danneels!

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

All images courtesy of Danneels

Meer stories…