fbpx

Studeren in het stadscentrum

Studeren in het stadscentrum

Studeren in het stadscentrum

Studentenkoten zijn vaak een mooie investering, en niet alleen financieel gezien. Met hun nieuwe project in studentenstad Bergen toont ION dat studentenaccommodaties ook zeer modern en aantrekkelijk kunnen zijn.

Kwaliteit en duurzaamheid zijn prioritair in alle projecten van ION develop different, een projectontwikkelaar die zich bezighoudt met zowel residentiële als kantoorprojecten en dus ook studentenaccommodaties. Het mag dan ook niet verwonderen dat het bedrijf ondertussen een zeer goede reputatie heeft. Met behulp van de nieuwste technieken streven ze ernaar om duurzaam, innovatief en stijlvol te zijn in alles wat ze ondernemen. Dat geldt ook voor het project dat we hier bespreken, een studentenaccommodatie in Bergen.

Dat studenten tegenwoordig steeds moeilijker een kot vinden, weten we ondertussen al. De stad Bergen verwelkomt bijvoorbeeld elk jaar meer dan 18 000 studenten uit België en het buitenland. In het hart van die studentenstad werkt onze partner ION dan ook aan een nieuwe studentenaccommodatie. Zoals we van hen gewend zijn, houdt het bedrijf zich aan de hoogste kwaliteitseisen. Het project is sowieso een zeer goede en eenvoudige investering, aangezien de UMONS, de universiteit van Bergen, de koten zelf beheert en verhuurt aan geïndexeerde huurprijzen gedurende 27 jaar. Een investering is dus ook inflatiebestendig.

Dit nieuwe project is niet alleen interessant voor studenten, maar ook voor investeerders.

De accommodatie heeft een aantal grote troeven. Eerst en vooral ligt ze in het stadscentrum, op wandelafstand van de drie universiteitscampussen en in de buurt van vele winkels en de uitgaansbuurt. Ook het treinstation en verschillende bushaltes bevinden zich nabij. Het gebouw, dat een aantal verdiepingen heeft, kan een groot aantal studenten huisvesten en spreekt zeker aan. De kamers, met eigen sanitaire voorzieningen, zijn modern en perfect afgewerkt. Ook fijn is dat het gebouw beschikt over onder meer een dakterras én een gezellig terras met picknicktafel, waar de studenten in hun vrije tijd kunnen samenkomen. Ook binnen zijn er gemeenschappelijke ruimtes waar gewerkt kan worden. De keuken omvat tot slot alles wat studenten tijdens het koken nodig hebben.

Dit nieuwe project is met andere woorden niet alleen interessant voor studenten zelf, maar ook voor investeerders. Eenvoud en kwaliteit zijn de twee eigenschappen waarmee we deze studentenaccommodatie het best kunnen omschrijven. Het past dus perfect in het lijstje van interessante projecten die ION eerder al realiseerde.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

All images courtesy of ION.

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​