fbpx
Search
Close this search box.

Gastronomisch genot in Botanic Sanctuary Antwerp

Gastronomisch genot in Botanic Sanctuary Antwerp

Gastronomisch genot in Botanic Sanctuary Antwerp

We delen bij Real Living graag onze beste tips voor een unieke gastronomische ervaring. Helemaal interessant wordt het als verschillende bijzondere restaurants op dezelfde locatie gevestigd zijn. Dat is het geval in het Botanic Sanctuary Hotel in Antwerpen, dat naast prachtige hotelkamers maar liefst zes eetgelegenheden telt. Ieder restaurant heeft een eigen visie, maar allen hebben ze een uitstekende reputatie, wat ze zeker het proberen waard maakt.

Hertog Jan van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens is ondertussen een gekende naam in de culinaire wereld. In een intieme setting, met slechts plaats voor tweeëntwintig personen, biedt het restaurant een innovatieve keuken en een terugkeer naar de West-Vlaamse tuin. Met hun eigen serre, bijenkorven en kruidentuin ben je hier zeker van verse producten op je bord. Hun gerechten volgen de Japanse visie van Omakase, waarbij gasten de chef de volledige vrijheid geven om een reeks inspirerende creaties aan te bieden. Bij Hertog Jan resulteert dat in een sublieme reis van minstens drie uur die bepaald wordt door de seizoenen en de ideeën van de chef. Dat hun concept aanslaat, werd al meermaals bewezen. De Mangeleer en Boudens mochten immers al twee Michelinsterren in ontvangst nemen, naast een indrukwekkende score van 18 op 20 van Gault&Millau 2023. Dankzij het interieur van Benoit Viaene kunnen gasten zich voor de volle honderd procent op de kunst op hun bord concentreren.

Hertog Jan
Hertog Jan

Minstens even indrukwekkend is Fine Fleur van de Nederlandse chefs Jacob Jan Boerma en Thomas Diepersloot. Dit fine dining restaurant met één Michelinster brengt je uitzonderlijke smaaksensaties in een historisch interieur van Dennis T’Jampens. Door klassieke technieken te laten samenkomen met vernieuwende elementen zorgen de gerechten van Boersma en Diepersloot altijd voor een verrassend effect. Innovatieve gerechten worden bereid met producten van topkwaliteit en oog voor een mooi gebalanceerd smakenpalet. Ook een bezoekje aan Het Gebaar van chef-kok Roger Van Damme mag zeker niet ontbreken. In een sprookjesachtige setting, die ooit de apotheek van het oorspronkelijke ziekenhuis was, serveert hij gerechten die geïnspireerd zijn door zijn reizen. Met rijke, gebalanceerde smaken is ieder gerecht een schat aan creativiteit. Vergeet natuurlijk ook zijn desserts niet, waarvoor Van Damme zo gekend is. Een bezoek aan dit restaurant, bekroond met een Michelinster, is namelijk niet compleet zonder ook van zijn zoete creaties te hebben geproefd.

Fine Fleur
Fine Fleur

Het Botanic Sanctuary Hotel in Antwerpen telt liefst zes eetgelegenheden met een eigen visie.

Het Gebaar
Het Gebaar

1238 Restaurant verwijst naar het jaar waarin het vroegere klooster, waar Botanic zich bevindt, werd opgericht. Gelegen in een moderne veranda met uitzicht op de binnentuin voel je hier de geschiedenis van het gebouw doordringen. Alleen het beste is goed genoeg voor chef Pascal Duvivier. Zijn lichte, tijdloze gerechten, bereid met verse producten, zijn gebaseerd op de Franse en Belgische keuken. Ook Bar Bulot biedt Franse en Belgische brasserieklassiekers met een hedendaagse twist aan, zij het in een meer stedelijke vibe. Het restaurant is onderdeel van de Hertog Jan Restaurant Group en wordt geleid door Elske Mostert en Koen Gussenhove. Eenvoudige klassiekers uitgevoerd tot in de perfectie, dat is wat je hier geserveerd krijgt. Tot slot mogen we ook Henry’s Bar niet vergeten, een luxueuze, elegante setting met een gemoedelijke atmosfeer. In dit gesofisticeerde interieur kan je terecht voor een lunch, diner of een licht tussendoortje. Het concept is een idee van sommelier en drankenkenner Jurgen Lijcops, die zijn uitgebreide drankenkennis al vaker heeft gedemonstreerd.

1238
1238
Bar Bulot
Bar Bulot

Op een en dezelfde locatie in de Antwerpse binnenstad biedt Botanic Sanctuary voor ieder wat wils, van een unieke gastronomische beleving tot een elegante bar die glamour ademt. Alleen het beste van het beste is goed genoeg in elk van deze zes restaurants. Wie op zoek is naar gastronomisch genot, is hier dus absoluut aan het juiste adres.

The Henry's Bar
The Henry's Bar

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie Hertog Jan, Bar Bulot: Pieter D’hoop
Fotografie Fine Fleur, 1238: Jurgen Lijcops
Fotografie Het Gebaar: Heiki Verdurme
Fotografie Interieur The Henry’s Bar: Hugo Thomassen

Meer stories…

Buur van Versailles

Soms wil je terugkeren naar waar je vandaan komt. Je zag het gebeuren bij de bewoner van dit negentiende-eeuwse huis in Versailles. Na een tijdje in Parijs te hebben gewoond, besloot hij opnieuw naar zijn ouderlijke woning te verhuizen, maar

Lees meer…
Bedje van vernieuwing

Restaurant EssenCiel is een vaste waarde in het gastronomische klimaat van Leuven. Eigenaars Niels Brants en Romina Charels vertalen er hun jeugdige finesse in seizoensgebonden gerechten die hen enkele jaren geleden een Michelinster opleverden. Met hedendaagse flair doen ze ieder

Lees meer…
Patronen van porselein

Ergens tussen hemel en aarde, daar bevindt zich de nieuwe Maya-collectie van De Marchi Verona. Het Italiaanse merk is gespecialiseerd in porseleinen tegels die het product zijn van vergaande kennis en onberispelijk vakmanschap. In hun nieuwste creaties roepen ze de

Lees meer…
Moderne meesterwerken van antieke inspiratie

LERRY ceramics, de keramiekstudio opgericht door Elke Vanlerberghe in 2020, staat voor hedendaagse keramiek die diep geworteld is in de oudheid. Elke Vanlerberghe, een getalenteerde kunstenares uit Gent, België, creëert in haar atelier unieke, handgemaakte stukken die getuigen van haar

Lees meer…
Zomer van boekenmarkten

Voor veel mensen is de zomer ideaal om opnieuw meer tijd lezend door te brengen. Niet enkel dat, maar ook het doorsnuisteren van boeken is een leuke manier om een vrije dag te spenderen. Met het warme weer hebben wij

Lees meer…
Dimensionaal uitzicht vanuit moderne parel

Bernadette de Blieck is een interieurontwerpster die je persoonlijkheid mee deel maakt van je woning. Daarnaast is ze met haar studio beschikbaar voor inrichting en styling. Vandaag nemen we je mee naar een recent project in Terneuzen, Zeeland waar zij

Lees meer…
Thuis in persoonlijkheid

Slechts één stap over de drempel is genoeg voor je woning om je welkom thuis te heten. YUHOME design ontwierp een appartement dat niet veel vierkante oppervlakte nodig heeft om dat te doen. Vanuit het idee dat een interieur een

Lees meer…
Meubelmeesters aan het hof

Ingrediënten voor een meesterlijke reputatie in overvloed bij Collett & Victor. Het Belgische merk is gespecialiseerd in zitmeubilair op maat en ontpopte zich in de voorbije 40 jaar tot een van de meest invloedrijke autoriteiten in hun veld. Naast een

Lees meer…
Panoramisch diner in Haut

Restaurant Haut in Oostende schiet de hoogte in. Dat mag je letterlijk nemen, aangezien het zich op de 28ste verdieping van SKY Tower One bevindt, maar ook het interieur laat concurrenten achter op de begane grond. De interieurarchitecten van TJIP

Lees meer…