fbpx

Gastronomisch genot in Botanic Sanctuary Antwerp

Gastronomisch genot in Botanic Sanctuary Antwerp

Gastronomisch genot in Botanic Sanctuary Antwerp

We delen bij Real Living graag onze beste tips voor een unieke gastronomische ervaring. Helemaal interessant wordt het als verschillende bijzondere restaurants op dezelfde locatie gevestigd zijn. Dat is het geval in het Botanic Sanctuary Hotel in Antwerpen, dat naast prachtige hotelkamers maar liefst zes eetgelegenheden telt. Ieder restaurant heeft een eigen visie, maar allen hebben ze een uitstekende reputatie, wat ze zeker het proberen waard maakt.

Hertog Jan van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens is ondertussen een gekende naam in de culinaire wereld. In een intieme setting, met slechts plaats voor tweeëntwintig personen, biedt het restaurant een innovatieve keuken en een terugkeer naar de West-Vlaamse tuin. Met hun eigen serre, bijenkorven en kruidentuin ben je hier zeker van verse producten op je bord. Hun gerechten volgen de Japanse visie van Omakase, waarbij gasten de chef de volledige vrijheid geven om een reeks inspirerende creaties aan te bieden. Bij Hertog Jan resulteert dat in een sublieme reis van minstens drie uur die bepaald wordt door de seizoenen en de ideeën van de chef. Dat hun concept aanslaat, werd al meermaals bewezen. De Mangeleer en Boudens mochten immers al twee Michelinsterren in ontvangst nemen, naast een indrukwekkende score van 18 op 20 van Gault&Millau 2023. Dankzij het interieur van Benoit Viaene kunnen gasten zich voor de volle honderd procent op de kunst op hun bord concentreren.

Hertog Jan
Hertog Jan

Minstens even indrukwekkend is Fine Fleur van de Nederlandse chefs Jacob Jan Boerma en Thomas Diepersloot. Dit fine dining restaurant met één Michelinster brengt je uitzonderlijke smaaksensaties in een historisch interieur van Dennis T’Jampens. Door klassieke technieken te laten samenkomen met vernieuwende elementen zorgen de gerechten van Boersma en Diepersloot altijd voor een verrassend effect. Innovatieve gerechten worden bereid met producten van topkwaliteit en oog voor een mooi gebalanceerd smakenpalet. Ook een bezoekje aan Het Gebaar van chef-kok Roger Van Damme mag zeker niet ontbreken. In een sprookjesachtige setting, die ooit de apotheek van het oorspronkelijke ziekenhuis was, serveert hij gerechten die geïnspireerd zijn door zijn reizen. Met rijke, gebalanceerde smaken is ieder gerecht een schat aan creativiteit. Vergeet natuurlijk ook zijn desserts niet, waarvoor Van Damme zo gekend is. Een bezoek aan dit restaurant, bekroond met een Michelinster, is namelijk niet compleet zonder ook van zijn zoete creaties te hebben geproefd.

Fine Fleur
Fine Fleur

Het Botanic Sanctuary Hotel in Antwerpen telt liefst zes eetgelegenheden met een eigen visie.

Het Gebaar
Het Gebaar

1238 Restaurant verwijst naar het jaar waarin het vroegere klooster, waar Botanic zich bevindt, werd opgericht. Gelegen in een moderne veranda met uitzicht op de binnentuin voel je hier de geschiedenis van het gebouw doordringen. Alleen het beste is goed genoeg voor chef Pascal Duvivier. Zijn lichte, tijdloze gerechten, bereid met verse producten, zijn gebaseerd op de Franse en Belgische keuken. Ook Bar Bulot biedt Franse en Belgische brasserieklassiekers met een hedendaagse twist aan, zij het in een meer stedelijke vibe. Het restaurant is onderdeel van de Hertog Jan Restaurant Group en wordt geleid door Elske Mostert en Koen Gussenhove. Eenvoudige klassiekers uitgevoerd tot in de perfectie, dat is wat je hier geserveerd krijgt. Tot slot mogen we ook Henry’s Bar niet vergeten, een luxueuze, elegante setting met een gemoedelijke atmosfeer. In dit gesofisticeerde interieur kan je terecht voor een lunch, diner of een licht tussendoortje. Het concept is een idee van sommelier en drankenkenner Jurgen Lijcops, die zijn uitgebreide drankenkennis al vaker heeft gedemonstreerd.

1238
1238
Bar Bulot
Bar Bulot

Op een en dezelfde locatie in de Antwerpse binnenstad biedt Botanic Sanctuary voor ieder wat wils, van een unieke gastronomische beleving tot een elegante bar die glamour ademt. Alleen het beste van het beste is goed genoeg in elk van deze zes restaurants. Wie op zoek is naar gastronomisch genot, is hier dus absoluut aan het juiste adres.

The Henry's Bar
The Henry's Bar

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie Hertog Jan, Bar Bulot: Pieter D’hoop
Fotografie Fine Fleur, 1238: Jurgen Lijcops
Fotografie Het Gebaar: Heiki Verdurme
Fotografie Interieur The Henry’s Bar: Hugo Thomassen

Meer stories…

Corn Ribs @WILDn

“Hoe mooi zou het zijn als wat we eten iets bijdraagt aan de planeet”

In een monumentaal decor, het voormalige huis van Jean Antoine du Bois, neemt tweesterrenchef Bart De Pooter van Restaurant WILDn u mee op een 100% plantaardige reis.

Lees meer…
Vele ogen overtuigen

De meeste interieuropdrachten worden volgens de wensen van een specifieke klant uitgevoerd, maar wat als je een veel groter publiek moet aanspreken? Voor het team van vers interieur was dat het geval. In Knokke richtten ze namelijk een vakantiewoning in

Lees meer…
Durf voor creativiteit

Wie terughoudend is om voor een opvallend materiaal te kiezen, zal zich misschien bedenken bij het zien van dit project. Interieurarchitectuur Stay is niet verlegen om in de juiste mate op te vallen. Voor deze opdracht werden ze gevraagd om

Lees meer…
Noties van notelaar & natuursteen

Een totaalrenovatie: dé kans om even volledig van nul te beginnen. Iets waar ook de experten van Nils Van der Celen architectural interiors enorm blij van worden. Die positieve spirit namen ze mee toen ze deze residentiële villa in Schilde

Lees meer…
Immersie in huislinnen

Waar toewijding gaat, volgt een verhaal. Achter Mirabel Slabbinck schuilt er een dat al in 1903 begon. Het bedrijf is gekend voor de sectorbepalende klasse waarmee ze bad-, bed- en tafellinnen op de markt brengen: een reputatie die vanaf het

Lees meer…
Rond en rond

Wanneer je buikgevoel spreekt, mag je het niet negeren. Interieurarchitect Arjaan De Feyter ontwierp een uitzonderlijke nieuwbouwwoning voor een koppel dat in een kwestie van slechts enkele dagen een grote stap besloot te zetten. In het siloproject staat letterlijke circulariteit

Lees meer…
Aangespoelde parel

Wie aan Knokke Le Zoute denkt, denkt automatisch aan de prachtige witte villa’s die de badstad doen pronken. Tussen die landhuizen staat een zeer iconisch exemplaar waar de ziel van kunstenaar Albert Saverys in schuilt: Villa Sous Tous Vent. Met

Lees meer…
Stad in groei

Projectontwikkelaar ION heeft grootse plannen voor de stad Kortrijk. Met Plein Publiek lanceren ze namelijk een geheel aan complexen dat voor de huidige en toekomstige generaties een belangrijk deel van het lokale vastgoed zal gaan uitmaken. Met een ideale locatie

Lees meer…
Schittering in de nacht

Wat ooit begon als een klein Belgisch bedrijfje dat tuinmeubilair vervaardigde, is vandaag uitgegroeid tot een gerenommeerde zaak die inzet op een complete, luxueuze buitenervaring. Tribù verzekert al drie generaties lang buitenmeubels en -accessoires met een ingetogen, tijdloos design en

Lees meer…