Kalme eenheid

Voor deze woning in de omgeving van Antwerpen ontwierp het team van Dieter Vander Velpen een licht en luchtig interieur, met de juiste hoeveelheid donkere accenten. Doorheen het interieur vind je warme materialen als hout en natuursteen in neutrale kleuren.

De grote keuken heeft een sculpturale open haard in Pietra dei Medici natuursteen met zwarte details. Ze vormt meteen de blikvanger van de ruimte en zorgt voor tonnen gezelligheid. Voor een rustig, opgeruimd effect zorgen de eiken kasten, die de huishoudtoestellen verbergen. Het kookeiland is gemaakt van Calacatta marmer en ook hier zorgen zwarte details voor de ideale afwerking. Het aanrecht is geproduceerd uit datzelfde marmer, met een minimalistisch witgepleisterd volume boven de uitlaat. Ook de eettafel, met een blad in gerookte eik, heeft een basis bestaande uit dat marmer. Het doortrekken van dat materiaal zorgt voor een interessante eenheid in de woning, zonder te eentonig over te komen. Grote ramen die uitgeven op de tuin voorzien de ruimte van een lichtrijk effect. De lange gordijnen in Belgisch linnen zijn een mooie toevoeging, zonder al te veel aandacht op te eisen.

Dankzij een houten scherm wordt de keuken op subtiele wijze van de woonkamer en de entree gescheiden.

Om naar boven te gaan, neem je de prachtige zilveren travertijnen trap, die is gezandstraald voor een ruw effect. Het Calacatta marmer komt terug in de twee vrijstaande wasbakken in de master suite. Ook het lattenhout, dat op de benedenverdieping de nodige privacy garandeerde, keert terug, dit keer als designelement naast het bed.

Dezelfde kleuren en materialen keren terug in de woonkamer, die een centrale open haard heeft die van twee zijden zichtbaar is. Ook hier vinden we kasten in licht eikenhout en een op maat gemaakte koffietafel van eikenhout en Emperador marmer. Het sculptuur van Dorothee Loriquet op de tafel vormt met haar speelse, organische figuur een mooi contrast met de strakke lijnen en donkere basis van de tafel. Dankzij een houten scherm wordt de keuken op subtiele wijze van de woonkamer en de entree gescheiden. Tussen de woonkamer en het thuiskantoor werd een gezellig hoekje voor een bar ontworpen. Kasten in gerookt hout en zwarte details contrasteren mooi met het eiland in Carrara marmer. Als je verder loopt, kom je eerst voorbij een wijnkluis, voor je het kantoor betreedt. Met langs beide kanten uitzicht op de tuin en een op maat gemaakt geometrisch bureau wordt werken hier een plezier.

Door te kiezen voor een eenduidig materialen- en kleurenpalet bestaande uit natuurlijke materies in een beperkt aantal kleuren, creëerde het team van Vander Velpen hier een rustig interieur met gevoel voor eenheid.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Patricia Goijens

Meer stories…