fbpx

Saaie zolder heruitgevonden

Saaie zolder heruitgevonden

Saaie zolder heruitgevonden

Real Living is een grote fan van renovatieprojecten. Hetgeen al was is niet altijd wat kan zijn, en voor architecten en interieurontwerpers is het opzoeken van die grenzen een spel dat nooit gaat vervelen. Amber Attic van studio B Brand is daar een ideale illustratie van. Zoals de naam doet vermoeden, gaat het om een project waarin een zolder een nieuwe invulling kreeg – en hoe.

Wat voorheen een grijzige, beetje sombere kamer helemaal bovenin huis was, is nu een gegeerd plekje onder de bewoners. Het team van B Brand was namelijk verantwoordelijk voor de nieuwe look en invulling van deze kansrijke zolder. Hoewel het vloerplan onderverdeeld is in verschillende zones, zijn er wel open doorgangen die het ruimtelijk gevoel extra vergroten. Voortaan dient de zolder verscheidene functies, de voornaamste daarvan zijnde slapen, studeren en loungen. Er was plaats voor meerdere slaapkamers, die ook een bureau hebben. Dankzij meer dan voldoende natuurlijk daglicht kan je niet langer zeggen dat het hier suf is, integendeel. Opmerkelijk is ook dat er veel aandacht uitging naar het voorzien van opbergruimte, en dan vooral in de hoogte. Kubusvormige compartimenten boven de bureaus zorgen voor heel wat plek om zaken op te bergen of tentoon te stellen. Tegelijkertijd ervaar je een esthetische kalmte, want het hele ontwerp lijkt zo efficiënt mogelijk te zijn gemaakt om rommel te vermijden en is tegelijkertijd rustgevend dankzij de gekozen kleuren en materialen. Zo is de televisie bijvoorbeeld verborgen achter een schuifdeur. 

Het pronkstuk van de inrichting zijn de amberkleurige sofa’s

Het pronkstuk van de inrichting zijn wellicht de amberkleurige sofa’s. Vlak onder twee dakramen vormen ze een uitgelezen plaats om je even neer te leggen en een moment van rust te nemen. Synchroon met de titel van het project werd de kleur van deze meubelstukken verder doorgezet doorheen het ontwerp. Zo vormen de tinten van het tapijt en het hout hier een mooie aanvulling op, alsook enkele details zoals de kussens op de bedden. Elk element werd tot in de puntjes verzorgd: let bijvoorbeeld op het nauwkeurige werk bij de bureaus en de huiselijke accenten hier en daar. Het hedendaagse woonverhaal ontplooit zich hier terwijl je ernaar kijkt en het resultaat bewijst de waarde van een gerenoveerde zolder als geen ander. De moderne vormgeving is strak waar het moet en huiselijk van het begin tot het einde. 

In dit renovatieproject creëerde B Brand een nieuwe indeling en identiteit voor een grijze zolder. Met een nieuwe multifunctionele indeling is het nu een centraal deel van de woning waar geslapen, gestudeerd en gerust wordt. De bewoners prijzen zich zonder twijfel gelukkig met het resultaat en we wensen het team erachter natuurlijk hetzelfde toe. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Beelden eigendom van B Brand 

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​