Geluk aan de kust

Er zijn momenten voor nostalgie, maar een woning moet bovenal kunnen voorzien in hedendaags leefcomfort en moderne standaarden. Dit hoekappartement aan het Zegemeer in Knokke is een vakantieverblijf dat nood had aan een grondige renovatie. Studio ‘05 was dan ook blij hun schouders onder deze opdracht te zetten en stelden allesbehalve teleur met het resultaat.

Hoewel de huidige inrichting in de stijl van de jaren zeventig sommigen ongetwijfeld kon charmeren, wenste de opdrachtgever van project Happy Times toch een andere richting in te slaan. Vooral belangrijk was dat de lay-out van de verscheidene ruimtes geoptimaliseerd werd en zou opleven aan de normen waar we vandaag de dag graag aan gewend zijn. Zodus werd de constructie volledig opengetrokken en creëerde de studio een doorstroom die bewoners toelaat alle hoeken van de woonoppervlakte vlotjes te betreden. Een opvallend pluspunt is bijvoorbeeld dat je vanuit elke ruimte toegang hebt tot de terrassen. Verder verlangde de klant dat er over de hele lijn kwalitatief maatwerk werd toegepast; een wens die zonder moeilijkheden in vervulling ging. Het interieur moest dan ook een high-end uitstraling hebben, maar toch laagdrempelig en benaderbaar blijven. Aangezien het hier als opdrachtgever een vastgoedkantoor betrof, was het namelijk essentieel om een huiselijke sfeer te kunnen communiceren met het eindproduct van deze renovatie. Zoals je zelf kan afleiden van de beelden, is het een fluitje van een cent om je deze woonst als vakantieverblijf voor te stellen.

Studio ’05 zorgde voor een grondige renovatie van dit hoekappartement aan het Zegemeer in Knokke.

Het is een reusachtig pluspunt om je tijd te nemen maar toch snel topwerk af te leveren. Studio ‘05 bewees dat te kunnen, want de doorlooptijd van dit project was tamelijk kort. Door slechts een beperkte periode tussen de afbraakwerken en decoratie- en afwerkingsfase te laten, was het voor beide kanten een uiterst aangename samenwerking. Met een simpel maar doordacht ontwerp was het daarbovenop voor de makelaars geen moeilijke opgave om een koper te vinden. De fijne inrichting betekende immers dat een grote diversiteit aan potentiële eigenaars werd aangesproken. Wat de materialen betreft, was het van groot belang het uitnodigende karakter van het appartement te blijven voeden. Daarom besliste het team om uitgebreid gebruik te maken van mortex: kasten, wanden en vloeren werden ermee onder handen genomen. Daarnaast bestaat het primaire palet uit groene, rustieke natuursteen met een gebrande afwerking en vergrijsd fineer. Het resultaat is een spel van verfijning dat op ieder vlak voor een ontegensprekelijke meerwaarde zorgde.

Studio ‘05 maakte van dit gedateerde appartement een begeerd vakantieadres in de meest luxueuze badstad van het land. Een vaardige renovatie als deze doet onze nieuwsgierigheid naar meer onafgebroken toenemen.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door Jana Germanus (header,1,2,3,4) & Annelies Degroote (5,6,7,8,9)

Meer stories…