Zorgvuldig vakmanschap

Dejaeger Interieurarchitecten beschikt over een eigen meubelatelier, waardoor het een full-service aan haar klanten kan aanbieden. Zo staat het bureau in voor zowel ontwerp als productie en plaatsing van maatwerk met een groot team van echte vakmensen. Meer nog, het team streeft naar het uitzuiveren van vormen en materialen tot de essentie, en dat was bij dit recente project niet anders.

Project TH bestaat uit een totaalrenovatie,  zo werd een residentiële woning in twee fases volledig van A tot Z herbekeken. Tijdens de eerste fase werd het woongedeelte, zowel beneden- als bovenverdieping, volledig gerenoveerd met aansluitend daarop de renovatie van de garage, poolhouse en bar. De belangrijkste wensen van de opdrachtgevers waren het creëren van een tijdloze eenheid en harmonie met veel aandacht voor hoogstaande materialen. Bovenal wilde het team van de bestaande villa meer open ruimtes creëren en een vloeiende harmonie tussen de binnen- en buitenomgeving genereren. Op die manier zou de woonst meer rust en vrijheid krijgen. “We kozen ervoor om te werken met natuurlijke materialen zoals notelaar, vloeren en meubels in natuursteen Musschelkalk à passe, die in harmonie zijn met elkaar en met enkele accenten dankzij de eigenheid van bepaalde materialen. Zo zijn de achtergrond van de wijnkast en de tablet van de aperitieftafel in natuursteen vert patricia gezoet,” horen we nog. Het gekozen meubilair is dan weer een aanvulling op de harmonieuze eenheid van de woning. Ze werden dan ook gekozen in functie van het ontwerp en de gekozen materialen.

Meer open ruimtes creëren en een vloeiende harmonie tussen de binnen- en buitenomgeving genereren

De inspiratie voor deze renovatie haalden ze uit mode, lifestyle, kunst, reizen, boeken en magazines, waar ze wel vaker inspiratie uithalen. “Pure, zuivere vormgeving in al zijn facetten. Dit niet alleen in architectuur, maar ook in kunst, mode, auto’s, op culinair vlak, etc… Als architect streef ik dan ook naar het uitzuiveren van vormen en materialen tot de essentie. Elke realisatie haalt zijn karakter uit tijdloze vormgeving, materiaalkeuze en afwerkingsdetails,” vertelt Dejaeger ons. Zo nemen ze de klant mee in hun verhaal, wat tot een harmonieus interieurgeheel leidt. Wanneer we de Kurt Dejaegher vroegen naar zijn beste raad voor de volgende generatie interieurarchitecten, antwoordde hij vastbesloten: “De kunst is om elk materiaal op zijn natuurlijkste vorm te doen stralen.” Dat vinden wij heel puur en juist verwoord. Als we hem mogen geloven, komen er ook nog een heleboel nieuwe projecten aan. “Enkele renovaties en de totaalinrichting van meerdere nieuwbouwprojecten zijn zelfs al volop in de ontwerp- en realisatiefase,” vertrouwt hij ons toe. Wij houden hen alvast goed in de gaten voor ongetwijfeld nog meer inspirerende realisaties van Dejaeger Interieurarchitecten.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door Cafeine

Meer stories…