fbpx

Genieten van groen

Genieten van groen

Genieten van groen

Wonen in het stedelijk centrum, maar nog steeds kunnen genieten van voldoende groen: wie wil dat nu niet? Die wens wordt werkelijkheid in Het Laere, een nieuwe residentie van Matexi die hedendaags comfort en een tijdloos interieur samenbrengt tot een inspirerend geheel.

Met 75 jaar ervaring is het weinig verrassend dat Matexi ieder project tot een goed einde weet te brengen. Ze bieden woningen en appartementen aan die naast duurzaamheid en betaalbaarheid nog vele andere aantrekkingskrachten hebben. Project Het Laere is een mooi voorbeeld van die visie. In het centrum van Roeselaere, in de energiezuinige, autovrije stadsbuurt Het Laere, vinden we deze prachtige appartementen. Niet alleen de ligging zal velen aanspreken, ook de hedendaagse, gezellige inrichting van de appartementen is een grote troef.

In de volledige inrichting primeren warmte en strakheid

Het parkappartement dat we hier tonen, telt drie slaapkamers en een ruim terras van zeventien vierkante meter. Verder beschik je ook over een leuke stadstuin. Vanuit de appartementen heb je een mooi groen uitzicht op het Noordhofpark, dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een volwassen stadspark. Er werden mooie binnentuinen en groendaken aangelegd en de site is volledig autovrij. Bewoners hebben immers toegang tot ondergrondse garageboxen en bergingen. Interessant om te weten, is dat de appartement BEN (bijna-energieneutraal) zijn. Ze zijn aangesloten op het warmtenet en hebben zonnepanelen en vloerverwarming, wat een lage energiefactuur oplevert.

De grote leefruimte met woonkamer en keuken biedt voldoende plaats en comfort. Ook in de slaapkamer is dat het geval. In de volledige inrichting primeren warmte en strakheid, wat voor een gezellig resultaat zorgt. Ook voor een kinderkamer zijn er verschillende interessante mogelijkheden, zoals blijkt uit de foto’s. De appartementen zijn volledig instapklaar, wat natuurlijk een extra voordeel is, want snel verhuizen is daardoor een mogelijkheid. Op dit moment is er nog een laatste appartement beschikbaar.

In dit nieuwe project van Matexi vind je alles wat je verwacht van een moderne stadswoning. De elegante inrichting en de aantrekkelijke omgeving, met groene uitzichten en een rustige buurt in het centrum van de stad, zullen velen kunnen overtuigen van de voordelen van dit project.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Beelden eigendom van Matexi (Het Laere)

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​