Herleiden naar iets nieuws

Waarom zou je het bij één houden als twee ook kan? Vert Couteau II is een van de units die het resultaat zijn van de renovatie en herindeling van een gelijkvloers villa-appartement in Knokke Zoute. Blij Interieur maakte dit speciale pand weer helemaal klaar voor een eigentijdse woonervaring. Door het voormalige appartement in twee te splitsen, bewezen ze dat een praktische benadering een woonst vol troeven niet hoeft uit te sluiten.

Het gebeurt niet vaak dat je een opdracht zoals deze krijgt. Voorheen ging het hier om een gelijkvloers appartement met de ruimte en faciliteiten die doen denken aan een villa, maar inmiddels had de tand des tijds zijn werk gedaan en was de residentie overduidelijk gedateerd geraakt. De opdrachtgevers vroegen Blij Interieur daarom naar een renovatie die de unit tegelijkertijd in twee appartementen opdeelde die allebei een autonome identiteit hebben. Centraal daarin waren een hoogwaardig ontwerp en een afwerking die over de hele lijn werd doorgetrokken. Zonder aarzelen kunnen we stellen dat het meest overtuigende pluspunt van dit project in het overlappende karakter van het pand schuilt. In het appartement ervaar je namelijk de luxe van een hotel en de oppervlakte van een villa. Zo zijn er drie ruime slaapkamers die elk toegang hebben tot een eigen badkamer. De open leefruimte heeft zicht op de tuin, die van veel zon en privacy geniet, terwijl de high-end keuken volledig uitgerust is.

De luxe van een hotel en de oppervlakte van een villa

De gebruikte materialen en kleuren dienden in de eerste plaats een sensatie van welbehagen voort te brengen. Hoewel de selectie bescheiden is, treft ze haar doel. Travertin Titanium natuursteen oogt zacht, maar toont tegelijkertijd een ruw kantje. Daarnaast incorporeerde het team een zilvergrijze nuance die mooi antwoordt op het licht door het maatmeubilair af te werken in gebleekte eucalyptus. Alle klinken en beslag werden gedaan met geborstelde inoxafwerking. Denk hierbij specifiek aan het kraanwerk, de verdiepte greeplijsten in de keuken en de binnendeur en buitenraamkrukken die bij elkaar passen. Naar goede gewoonte was het voor Blij Interieur van grote waarde dat voorzieningen zoals airco en bepaalde toestellen werden weggewerkt en daardoor aan het oog zijn onttrokken. Een andere overeenkomst met hun overige portfolio is het optimaal benutten van de oppervlakte: een ambitie die ze hier volledig wisten in te lossen, aangezien het voormalige appartement in twee werd verdeeld.

Vert Couteau II bloeide uit tot een herdacht luxeappartement waar bewoners beschikken over een ruime oppervlakte. Hier op een toplocatie in Knokke Zoute komt het beste van de renovatie volledig tot zijn recht en denk je meteen aan zalige weekenden vol vrije tijd en woonplezier.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door Pilar Shoots

Meer stories…