Gezinswoning met minimalistische eenheid

Zuivere ontwerpen en een eenvoudig lijnenspel: het klinkt veelbelovend, en die belofte maakt Qube Interior met deze woonst helemaal waar. Een licht kleurenpalet en grote raampartijen karakteriseren het interieur, waarin eenvoud en comfort tot een geslaagd resultaat leiden.
Beelden: Klaas Verdu

Bij het West-Vlaamse Qube Interior worden uitgepuurde ontwerpen en een voorliefde voor duurzame materialen samengebracht in projecten van zeer hoge kwaliteit. We tonen je graag deze woning in Wenduine, waar dat idee perfect wordt gedemonstreerd. In samenwerking met Cubyc Architects realiseerden ze een hedendaagse gezinswoning waarin volop genoten kan worden van de omgeving. Voor voldoende privacy en een hoge mate van openheid is de woonst vooraan volledig afgesloten (met uitzondering van het grote venster in de logeerkamer), terwijl de achtergevel zoveel mogelijk is opengewerkt.  

Beelden: Bert Demasure

In de keuken valt het massieve kookeiland in Arabescato Orobico op, dat mooi afsteekt tegen de witgelakte kasten

Interessant is dat deze woning zich in een buurt bevindt waar je vooral traditionele architectuur tegenkomt, waardoor deze hedendaagse benadering meteen in het oog springt. Met de zee vlakbij was het vanzelfsprekend om doorheen het interieur een vakantiegevoel te creëren. De trappenhal met eiken trap vormt een centraal blok in de woning waarrond de andere ruimtes zich bevinden en ontvangt voldoende licht dankzij een lichtkoepel. In de keuken valt vooral het massieve kookeiland in Arabescato Orobico op, dat mooi afsteekt tegen de witgelakte kasten. De grijsblauwe schijn op het eiland ontstond door het marmer een speciale behandeling te geven. Verder is er in de keuken met twee vloeren gewerkt: parket en een gietvloer. In de andere ruimtes werd gekozen voor een brede eiken plankenvloer. De grote schuiframen met subtiele profielen vinden we doorheen de volledige woonst terug en versterken het plezier van de tuin.

Beelden: Bert Demasure en Klaas Verdu

Daarnaast vinden we op het gelijkvloers een thuiskantoor en een grote leefruimte, die bestaat uit een woon- en eetkamer. De drie lampen met rieten kappen boven de ovalen eettafel brengen een echte vakantiesfeer naar binnen. De prachtige lange wand, die afgewerkt is in mortex, geeft dan weer een elegante, luxueuze toets aan de leefruimte. Het arabescato orobico-marmer vinden we hier bovendien terug in de sokkel van de gashaard. De televisie kan worden verborgen achter een paneel dat tegelijkertijd dienstdoet als deur. Op de bovenverdieping bevinden zich een master bedroom, twee kinderkamers, een badkamer en een logeerkamer. Om voldoende eenheid met het gelijkvloers te garanderen, werd er ook hier gekozen voor een eiken parketvloer en witgelakte kasten tegen de wanden. De mastersuite telt een slaapkamer, badkamer en dressing. In de badkamer werd opnieuw gekozen voor mortex vloeren en wanden. Het zwarte kraanwerk vormt een leuk contrast met de rest van het monochrome kleurenpalet.

Beelden: Bert Demasure

Het team van Qube Interiors toverde deze kustwoning om tot een aangename thuisbasis voor een jong gezin. De bewoners leverden trouwens zelf ook veel interessante ideeën aan, wat tot een fijne samenwerking tussen alle partijen zorgde.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Meer stories…