fbpx

Groene woonunit met een hart voor design

Groene woonunit met een hart voor design

Groene woonunit met een hart voor design

Ben jij fan van new purpose buildings? Wij wel. Zeker wanneer gebouwen die eerder een relatief saaie functie hadden uiteindelijk helemaal opgewaardeerd worden tot fijne, duurzame projecten. En dat is nu net waar het nieuwe Wol U-project van ION voor staat. In de groene rand rond Brussel maken voormalige kantoorgebouwen ruimte voor een hippe woonomgeving waar jong en oud zich thuis voelen.

Aan de oevers van de Woluwe, ingebed in een brede vallei, pronkt ION met het nieuwe, groene Wol U-project: een uniek complex waarbij innovativiteit, duurzaamheid en respect voor het natuurlijke landschap voorop staan. Het geheel werd gecreëerd door in de eerste plaats te kijken naar wat de omgeving te bieden had en nadien, aan de hand van de natuurlijke contreien, werd een ontwerp bepaald. In de volledige site hield ION rekening met de uiteindelijke bewoners: het bureau plaatst hun mentale gezondheid voorop, waardoor verzichten, ruimte en natuurlijke lichtinval de sleutelelementen van het project vormen. Volgens ION moet Wol U thuishaven worden waar “levendigheid en rust samensmelten”.

Een uniek complex waarbij innovativiteit, duurzaamheid en respect voor het natuurlijke landschap voorop staan.

Enkel door de allerbesten in hun vak samen te laten werken, kan je zo’n mooi en groot project met succes verwezenlijken. Daarom bundelden verschillende experten voor de ruimtelijke planning, drie toonaangevende architectenbureaus en een straffe landschapsarchitect hun krachten. Voor de ruimtelijke planning werd BUUR- Part of Sweco ingeschakeld. Het multidisciplinaire planningsteam zette zich in voor de inplanting van de complexen, rekening houdende met de groene omgeving. Die laatste kreeg een boost door het magnifieke landschapsontwerp van gerenommeerd landschapsarchitect Erik Dhont. Hij liet de natuur als bindmiddel dienen om de tot dan alleenstaande complexen tot een prachtig geheel te vormen. Die bouwwerken werden uiteindelijk onder handen genomen door drie architectenbureaus: BOB361, POLO en A1AR. Zij haalden alles uit de kast om tijdloze bouwwerken- die wel mee zijn met de tijd- te creëren . Daarbij haalden ze de nieuwste technieken zoals geothermische verwarming naar boven en gebruikten ze kwaliteitsvolle materialen die rust en warmte uitstralen.   

Niets is te veel om de nieuwe bewoners op hun gemak te stellen. Aangezien er zowel plek is voor jonge gezinnen als voor ouderen, twintigers etc., zag ION ook dat er een nood zou zijn voor verschillende functies in het Wol U-project. Daarom heeft het onder andere co-housing units, een kinderopvang, een winkelruimte en horecaruimtes voorzien. Onder het motto ‘connecting life’ willen ze iedereen thuis laten komen in deze zeer diverse woonunit in Sint-Stevens-Woluwe.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Beelden eigendom van ION

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​