fbpx

Grote elegantie en vakmanschap vormen de rode draad

Grote elegantie en vakmanschap vormen de rode draad

Grote elegantie en vakmanschap vormen de rode draad

Samen met de kunstenares Emma Bernhard heeft keukenexpert Norskia Kök een minimalistische en stijlvolle kaderkeuken in zwart Valchromat gecreëerd. Wij nemen onze lezers graag mee doorheen het ontwerp.

Het Zweedse bekroonde keukenmerk Nordiska Kök is ondertussen geen vreemde meer voor ons. Hun op maat gemaakte keukens, die allemaal vanaf nul worden geproduceerd in de werkplaats buiten Göteborg, zijn een enorm succes. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze samenwerking hebben met een bekende kunstenares als Emma Bernhard. Ze maakte naam met haar extravagante schilderijen op textiel die onder andere te vinden zijn in het huis van styliste Lotta Agaton en bij de sterarchitect Andreas Martin Löf.

Het huis is gelegen in Torekov, bekend om zijn kale kliffen en het prachtige uitzicht op het Kattegat. De keuken werd gebouwd toen de kunstenares het huis bouwde met haar esthetiek in het achterhoofd, die tot uiting komt in de keuzes van kleur en ontwerp.  Alles is goed doordacht en gemaakt vanuit een conceptuele benadering. De wens voor een rustige ruimte wordt weerspiegeld in de keuken, die een schone en eenvoudige indruk geeft en tegelijkertijd een wow-factor heeft door de duidelijke contrasten en materiaalkeuze, waardoor de keuken modern en gedurfd aanvoelt. 

De keuken bestaat uit drie delen – wat voortkomt uit Bernhards eigen kunstenaarschap waarbij ze graag werkt met het getal drie in het kader van een kunstwerk, hetzij in de vorm van drie componenten of drie stappen die het werk vormen. De keuken is ruim en geeft rust aan de ruimte terwijl hij tegelijkertijd uitnodigt tot sociale bijeenkomsten en koken in groepen.

Bovendien is het keukenontwerp volledig zwart met een mat granieten aanrechtblad. De lijnen zijn recht en maken een slanke en verfijnde indruk. Alles werd met grote elegantie en vakmanschap uitgevoerd – de spoelbakken zijn gemonteerd met een zachte ronding in de steen, tussen de valchrome luiken zit een mooi matzwart kader en de verschillende onderdelen waaruit de keuken bestaat zijn allemaal ontworpen om symmetrie en evenwicht te creëren. De drie elegante zwarte delen staan in perfect contrast met de warme organische ader van de met dennenhout beklede wanden en de vloer van gepolijst beton.

De keuken harmonieert met de rest van de architectuur van het huis. De betoverende expressie in Emma’s kunst is ook te herkennen in de architectuur van het huis. De vloer is gemaakt van gepolijst beton en vormt een prachtig achtergrond tegen de zwarte minimalistische keuken en de zacht grenen muren. Meer nog, de vloer verbindt de keuken ook met de rest van het huis, wat resulteert in een zorgvuldig uitgevoerd minimalisme.

Wil je meer weten over industriële tuinen? Lees het volledige artikel in Real Estate Spring 2022.

Photography by Osman Tahir
Styling: SundlingKicken

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​