fbpx

Serene ontwerpen met tijdloze klasse

Serene ontwerpen met tijdloze klasse

Serene ontwerpen met tijdloze klasse

De ontwerpen en realisaties van interieurarchitecte Britt Van Namen ademen elegantie en verfijning. Samen met haar team streeft ze naar strakke en moderne designs waarin het concept ‘less is more’ en authenticiteit de rode draad vormen. Daar gaan wij graag dieper op in.

Britt Van Namen startte haar gelijknamige studio op in 2014 en oogstte op zeer korte tijd veel succes. De gediplomeerde interieurarchitecte deed eerst ervaring op bij het gekende Antwerpse ontwerpbureau Co Studio waar ze de kneepjes van het vak leerde. Na enkele jaren begon het bij Van Namen te kriebelen om zelf iets te starten en dus waagde ze de sprong. Intussen werkt de oprichtster samen met nog drie interieurontwerpers binnen het bedrijf. Het team creëert strakke, tijdloze ontwerpen waarin functionaliteit en eenvoud primeren.

Het eerste project dat we uitlichten, genaamd CLA in Schilde, is een mooi voorbeeld van de karakteristieke look en feel van het ontwerpbureau Britt Van Namen. De hoofdslaapkamer met aansluitende dressing kreeg een kenmerkende combinatie van de interieurarchitecte, namelijk functionaliteit met een rustgevende eenheid. Zowel de vormgeving als het materiaal- en kleurenpalet ondersteunt de visie achter dit ontwerp. De zachte tinten in kalkverf gaan hand in hand met het eikenfineer, wat versterkt wordt door een natuursteen met een prachtige tekening. Daarnaast vullen elementen zoals het bronzen kraanwerk in de badkamer en de gebruikte bronstechniek op het meubelwerk de aardse tinten mooi aan. “De sterke uitstraling van de opvallende natuursteen – met de prachtige naam Valentine Grey en verzoete afwerking – doorbreekt het geheel, net als de warme accenten van het kraanwerk,” vertelt Van Namen ons. De microtopping is volgens haar erg geschikt voor badkamers. Het kan zowel op muren, wanden, vloeren als op meubels aangebracht worden en zorgt telkens voor een sereen en tijdloos gevoel. 

Het tweede project, met de naam WLD, is gelegen in Weelde en moet zeker niet onderdoen voor het eerstgenoemde project. “De klant koos zelf voor een opvallende natuursteen in de keuken. Zowel de spoelbak, gaspitten, dampkap als het werkblad werden uitgevoerd in een opvallend gekozen Breccia Capria-marmer met een verzoete afwerking,” aldus de interieurarchitecte. Dat vormt meteen ook de reden waarom de rest van de woonst bewust rustig werd gehouden en er gekozen werd voor donkere kasten in een geborsteld fineer van gerookte eik. Daarnaast geeft Van Namen aan de hand van enkele gouden accenten in het kraanwerk het geheel een speelse toets. Aan de andere kant van de leefruimte werd een uitnodigende aperitiefplek ingericht, bestaande uit een zit-en praathoek in het verlengde van de leefruimte. De zetel vormt als het ware een eiland in de ruimte en kan vergroot of verkleind worden naar gelang de wensen van de klant. “Dit renovatieproject omvat de hele benedenverdieping van de woning. Door alle muren weg te halen, ontstond een grote ruimte,” vertelt Van Namen ons trots. Imagicasa houdt Britt Van Namen alvast goed in het oog want wij zijn er alvast van overtuigd dat ze in de toekomst nog zeer veel bijzondere projecten zal verwezenlijken. 

Wil je meer weten over industriële tuinen? Lees het volledige artikel in Real Estate Spring 2022.

Photography by Cafeine

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​