Harmonie van begin tot einde

Totaalprojecten betekenen vaak dat de betrokken partijen vanaf het prille begin betrokken zijn bij het creatieve proces. Voor interieurarchitecte Justien Lescouhier was Residentie RH daar een ideaal voorbeeld van, want voor dit project maakte ze de eerste schetsen van de architect van dichtbij mee. Het afgewerkte resultaat bevestigt zonder aarzelen de kracht van nieuwbouw. Met een heldere belijning en pure vormgeving is het ontwerp tegelijkertijd trouw aan haar karakteriserende stijl.

Dit nieuwbouwproject in Ardooie stond in het teken van het zij-aan-zij ontplooien van de architectuur en het interieur. Voor Justien zelf was dat een fijne methodologie, want een intensieve samenwerking met de architect in kwestie mondt altijd uit in een resultaat dat het volledige potentieel van een woning benut. Centraal voor de invulling van het interieur was het najagen van een onmisbare tijdloosheid. Die ambitie werd concreet gemaakt in het gebruik van neutrale en hoogwaardige materialen. Denk bijvoorbeeld aan natuursteen en bruin houtfineer. Verder was het wenselijk dat de ruimtes een aangename harmonie uitstraalden; door grotendeels witte tinten te hanteren, zorgde de interieurarchitecte daar zonder moeite voor. 

Eenheid wordt een knap staaltje coherentie

De luxueuze en moderne sfeer van Residentie RH wordt aanzienlijk versterkt door de uitgesproken lijnen in het interieur. Daarbovenop creëert de hoogwaardige uitstraling een uitzonderlijke eenheid die het project promoveert tot een knap staaltje coherentie. Net als in haar algehele portfolio, betreft het ook deze keer een commissie die helemaal in lijn lag met Justiens visie en werkwijze. Gestart bij het fundamentele begin en geëindigd bij het afgewerkte product, bewees dit project een herbevestiging te zijn van hetgeen ze steeds zoekt in opdrachten waarbij ze van a tot z betrokken is. Naast het aangename proces waarmee het huidige resultaat tot stand kwam, is de doorlopende neutraliteit in de woning een factor die ons ten volle kan bekoren. De bewoners hebben hier niet enkel veel ruimte, maar ook een overvloed aan rust. 

Residentie RH toont aan wat interieurarchitecte Justien Lescouhier onder andere kan bijdragen aan een totaalproject. De harmonieuze basis van de residentie werpt rijkelijk vruchten af en garandeert de opdrachtgevers een fijne woonervaring.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door Bert Demasure 

Meer stories…