fbpx

Hedendaagse bungalow

Hedendaagse bungalow

Hedendaagse bungalow

Artea is een aannemer van bouwprojecten en werkte voor dit project samen met architectenbureau Architectslab. Het doel was duidelijk: enerzijds moest de impact op de omgeving zo beperkt mogelijk blijven, anderzijds moest de woning een grote autonomie bezitten. Het resultaat voldoet zonder twijfel aan die beschrijving. Met het idee van een bungalow als vertrekpunt deed een veelzijdig team al het nodige om een indrukwekkend ontwerp uit te werken.

Bij bouwaannemer Artea is hoogstaand en exclusief wonen de norm, maar enkel als het design op de juiste plaatsen uitdagend is. Hun architecturale en technische onderbouwing stelt hen in staat om hoog-scorende projecten af te leveren die hun waarden duidelijk tot bij hun publiek brengen. Ruimte, licht en een goede verhouding tussen ratio en intuïtie zijn voor hen onontbeerlijk. Daarnaast staan ze voluit achter een voortdurende interactie tussen architect, ingenieur en interieurontwerper. Met dit project konden ze hun sterktes nog verder uitbreiden, en wel met een prachtige nieuwbouwvilla in een natuurrijke omgeving. Energiezuinigheid was hier een centrale bekommernis, dus zette het team hier op verschillende manieren op in. Nachtventilatie, natuurlijke individuele waterzuivering en een maximaal hergebruik van regenwater zijn slechts enkele voorbeelden daarvan. 

Opmerkelijk aan de architectuur van de woning is dat het om een zogenaamde stretched bungalow gaat. Die term doelt op de langgerektheid van de woning. Met vier slaapkamers is het pand niet enkel schijnbaar maar ook werkelijk ruim. Qua stijl hadden de bewoners een voorkeur voor witgepleisterde huizen, vandaar dezelfde keuze voor hun nieuwe woonst. Daarnaast is het kenmerkend dat de villa een split level heeft en daardoor terugkeert naar de bungalowstijl. Dit verwijst naar een klein maar doorslaggevend hoogteverschil dat een onderscheid maakt tussen het dag- en nachtgedeelte. Een andere wens was slechts een beperkt aantal trappen, waardoor de woning vooral een horizontale oriëntatie heeft. Verder zijn we zelf een grote fan van de combinatie met glas en houtwerk die zichtbaar is langs buiten. De uitgesproken ramen garanderen een grote dosis binnenvallend daglicht, wat natuurlijk ideaal is in een setting als hier. 

Met vier slaapkamers is het pand niet enkel schijnbaar maar ook werkelijk ruim.

Deze moderne villa overtuigt je met een prachtig staaltje architectuur. Deze ruime, hedendaagse villa zal zonder twijfel vele jaren lang de thuisbasis blijven van de opdrachtgevers, en daar geven wij hen overschot van gelijk in. We zijn benieuwd wat er in de toekomst nog op het pad van deze getalenteerde architecten zal komen.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Cafeine

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​