fbpx

Meester van energie

Meester van energie

Meester van energie

Onze woning is het lichaam rondom ons en is cruciaal om de beste versie van onszelf te worden. Dat is een van de basisideeën van Feng Shui, de filosofie die stelt dat je omgeving je geluk beïnvloedt. Marie Diamond is een Feng Shui Master die haar wijsheid maar al te graag wereldwijd verspreidt en een echte autoriteit is in de sector. We spraken met haar over deze oude wijsheden, de manieren waarop je ze kan toepassen op je interieur en hoe je je volledige potentieel kan benutten.

Ruimschoots vierduizend jaar geleden ging er in China al de kennis rond dat je omgeving een eigen energie heeft. “Het lichaam rondom ons,” zoals de experte Maria Diamond het zelf kundig verwoordt. “Mensen hebben nood aan een vorm van welzijn. In de eerste plaats neemt dat de vorm aan van een lang en gelukkig leven kunnen leiden in je eigen huis. Een tweede focus ligt op aspecten zoals goede relaties, innerlijke groei, geld en succes,” legt Marie uit. Startende vanuit het idee van wind en water ontstonden er doorheen de jaren verschillende principes en richtlijnen om ervoor te zorgen dat de energie van jezelf en van je woning in balans verkeren.Op lange termijn werd de focus van het landschap steeds meer naar interieurontwerp verlegd. Om de wisselwerking tussen de windrichtingen en elementen wat duidelijker te maken, geeft Marie met plezier enkele persoonlijke voorbeelden. Metaal is in haar geval verbonden met het westen, dus zorgt ze er thuis voor dat ze in die richting objecten plaatst die meer abundance en succes in haar leven stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan metalen voorwerpen, een wereldbol en foto’s. Haar slaapkamer is dan weer naar het zuidoosten gericht, en die windrichting is voor haar verbonden met hout.

De leefruimte is de plek waar de balans van de vijf elementen waarschijnlijk van het grootste belang is. Allereerst moet je de positie van de sofa evolueren, aangezien een groot object als dit bewoners en bezoekers echt moet verwelkomen. Concreet wil dat zeggen dat je bij binnenkomst best niet op de rug van de sofa kijkt. Vanaf de eerste seconden in een ruimte is het doorslaggevend dat je onbewust een goed gevoel ervaart, want je omgeving beïnvloedt je gemoed zonder dat je je daar altijd van bewust bent. Wist je dat afbeeldingen met je bewustzijn communiceren? Wanneer je bijvoorbeeld fan bent van kunstfotografie en een grote, donkere of sombere print op een centrale plek in je huis hangt, kan je daar op termijn onbedoeld negatieve emoties door gaan ervaren. Dat betekent uiteraard niet dat je tinten als grijs, wit en zwart moet vermijden, maar het is wel belangrijk om steeds naar een balans te blijven toewerken. Dat kan je doen door voldoende licht en decoratie toe te voegen die voor meer levendigheid zorgt, zoals keramiek en planten. Kleuren zijn eveneens een element waar je best een evenwicht in zoekt. Zo is blauw zeker niet uit den boze, maar liefst ook niet in een te grote mate, omdat je emoties hierdoor heviger kunnen worden of er sneller conflicten ontstaan. Tegelijkertijd kan te veel rood sneller uitputting veroorzaken als gevolg van de connectie met het element vuur. In je slaapkamer kan deze kleur er ook tot leiden dat je moeilijker in slaap valt en meer stress ervaart. Daarom is het, vooral op de plek waar je slaapt, aangeraden om aarde- of metaaltinten de bovenhand te geven en kleuren uit andere domeinen tot accenten te beperken.

Onze woning is het lichaam rondom ons 

Je kan je geluk een heel eind op weg helpen, vooral in je thuisomgeving. Door bij te leren over Feng Shui en enkele principes van deze oude filosofie toe te passen, zal je al snel merken dat we het leven voor een groot deel zelf maken. Hoewel we de energie rondom ons niet met het blote oog waarnemen, ervaren we de effecten altijd. Door onszelf en het lichaam rondom ons op de juiste manieren bij te sturen, bereiken we het hoogste potentieel dat voor ieder van ons is weggelegd.

Benieuwd naar meer? Lees het volledige verhaal in Real Living Spring 2023

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography © Freepik.com

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​