Hedendaagse renovatie met klassieke details

In deze woning in Hilversum wordt een eigentijds interieur gecreëerd dat de oorspronkelijke historische elementen nog steeds respecteert. Het ontwerp van interieurarchitecte Anne Claus zet de eigenheid van haar ontwerpen mooi in de verf zet en levert een rustige tijdloosheid af.

De Nederlandse Anne Claus ontwerpt woningen die toewijding en eigenheid vooropstellen. In haar elegante interieurs heeft ze niet als doel om trends te volgen, maar wel om verschillende stijlen en periodes te laten samenkomen. Haar grote liefde voor materialen en texturen brengt bijzondere combinaties tot stand die van ieder project een geslaagd geheel maken. In veel van haar werk zal je lichte kleuren vinden, net als kunstwerken die haar woningen extra persoonlijkheid geven.

In de keuken zijn een aantal muren opengebroken, zodat die een meer open gevoel zou opwekken

Voor een jong gezin uit Amsterdam dat op zoek was naar meer ruimte ontwierp Claus deze woning in Hilversum. Ondanks het feit dat het huis in vrij slechte staat was, kon het pand het gezin al snel bekoren. Dat had vooral te maken met de prachtige klassieke details, zoals de plafondlijsten, architraven en lambriseringen. Ze waren het er met de interieurarchitecte over eens dat die zoveel mogelijk behouden moesten worden. Dat betekende dat een groot deel van het renovatieproces besteed werd aan het afkrabben, restaureren en aanhelen van die details. Aan de indeling van de woning werden enkele aanpassingen gemaakt. Vooral in de keuken zijn er een aantal muren opengebroken, zodat die een meer open gevoel zou opwekken. De bewoners wilden graag een kookeiland, terwijl de interieurarchitecte ervan overtuigd was dat de ruimte ook een eettafel met zitbank moest krijgen. Na heel wat puzzelwerk konden beide wensen gelukkig worden ingevuld. Let ook op de houten kolom, waarin een meterkast is weggewerkt die niet verplaatst kon worden.

De andere ruimtes hadden eveneens heel wat constructiewerk nodig. Zo werden de badkamers met de slaapkamers verbonden, werden er deuren verplaatst en kasten ingebouwd. Dankzij het sterke ontwerp merk je echter niet dat er zo sterk is verbouwd, integendeel. De woning geeft net de indruk dat ze deze indeling altijd al had. Tot slot werden ook de vloeren vernieuwd. Het houtwerk in de woonst kreeg een lichtere kleur, wat zorgt voor een frisse uitstraling. Wat de meubels betreft werd er gekozen voor eenzelfde neutrale, kalme kleurenspectrum. Op die manier blendt het meubilair mooi samen met de architectonische details van de woonst en worden die zelfs versterkt.

De grote kracht van dit interieur is dat het vele renovatiewerk voor een hedendaagse uitstraling zorgt, maar toch ook de geschiedenis ervan niet zomaar achterwege laat. De oudere elementen in combinatie met de rustige kleuren brengen tijdloze elegantie en een gevoel van huiselijkheid naar voren.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Space Content Studio

Meer stories…