Schuur wordt exclusieve recreatieruimte

In deze totaalrenovatie werd een schuur omgebouwd tot een exclusieve recreatieruimte. Een vrij donker maar bijzonder doordacht kleurenpalet roept rust en intimiteit op. Dit veelzijdige project is het werk van Justien Lescouhier, die hier een unieke beleving creëerde. Ontdek met ons hoe dit resultaat tot stand kwam.

Voor interieurarchitecte Justien Lescouhier is een ontwerp pas echt geslaagd als de opdrachtgever zich er goed in voelt. Tijdens een eerste gesprek gaat ze daarom op zoek naar een persoonlijk verhaal. Daaruit ontstaat een ontwerp op maat dat voor intens geluk zorgt. De opdrachtgevers van dit pand zijn zeer drukbezette en sociale mensen. Toen zij vroegen om deze schuur te transformeren naar een polyvalente ruimte, zag Lescouhier dat als een interessante uitdaging om hun persoonlijk verhaal te weerspiegelen in het volledige concept. Het resultaat is een exclusieve recreatieruimte waar de aandacht ligt op ontspanning, vrije tijd en gezellig tafelen met familie en vrienden en vormt bovendien de ideale ruimte voor feestelijke gelegenheden.

De kleur aubergine wordt geassocieerd met mysterie, spiritualiteit en luxe en laat altijd een zekere impressie na

De grote open ruimte werd zo ingedeeld dat er knusse, afzonderlijke zones ontstonden om te kunnen tafelen of te aperitieven. Evengoed kan er echter beslist worden om het losse meubilair aan de kant te schuiven, waardoor je een grote, open ruimte krijgt die geschikt is voor grotere feestelijke gelegenheden. Er werd een centrale bar geïntegreerd waarin kan worden gekookt, maar waar ook volop cocktails kunnen worden gemaakt en waar je een gezellig koffiemoment op zondagnamiddag beleeft. Er is ook voldoende plaats om een cateringbedrijf zijn werk te laten doen.

Het pand voelt als een ware beleving. De interieurarchitecte koos voor een kleuren- en materialenpalet dat gebaseerd is op de kleur aubergine. Dat is een kleur die ze associeert met mysterie, spiritualiteit en luxe en die altijd een zekere impressie nalaat. Het is dan ook weinig verbazend dat net die kleur de rode draad vormt doorheen het volledige concept, van de natuursteen tot de schildertechniek op de muren en de stof van de zetel. In de doucheruimte werd dan weer gewerkt met een specifieke blauwe tint, die erg positieve associaties heeft en verwijst naar harmonie en vertrouwen. Deze ruimtes werden ontworpen om er volledig tot rust te komen. Blauw verlaagt immers onze bloeddruk en zorgt voor ontspanning, want we associëren het met rust en een vertrouwelijke omgeving.

Dit unieke concept kreeg een elegante vormgeving en een doordacht kleurgebruik voor een veelzijdig resultaat: je kan hier even komen ontspannen, maar net zo goed kunnen er samenkomsten worden georganiseerd. Het resultaat voldoet dus aan de eisen die Justien Lescouhier bij elk project stelt: een perfect samenspel tussen de leefwereld van de opdrachtgever, de ruimte en de visie van het ontwerp.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Visualisations by Rendeer Visuals

Meer stories…