fbpx

Tweede verblijf op maat

Tweede verblijf op maat

Tweede verblijf op maat

Tweede verblijven moeten voor hun bewoners een rustpunt vormen, maar hun vaak beperktere oppervlakte vraagt meestal eerst wat puzzelwerk. Ook voor Blij Interieur vormde dat de grote uitdaging in dit appartement in Knokke. Met behulp van maatwerk en een doordachte inrichting slaagden ze erin om een optimaal ontwerp te verzorgen waar de eigenaars meteen enthousiast van werden.

Als kind bracht de eigenaar vele weekends in dit appartement van zijn ouders door. Nu, dertig jaar later, vond hij het moeilijk om het appartement voor zijn eigen gezin te renoveren. Na een zoektocht naar een nieuwbouwappartement kwam het gezin tot de conclusie dat een totaalrenovatie van het appartement toch de beste optie was. De locatie en de geschiedenis van het appartement waren een grote troef, maar de indeling en het comfort moesten worden aangepast aan hedendaagse normen. Daar zorgde de frisse blik van de interieurarchitecten van Blij Interieur voor. Zij kregen van de bouwheren carte blanche om een future-proof ontwerp op te stellen waar mooie familiemomenten gegarandeerd zijn.

De Italiaanse marmersoort Ceppo di Sabia speelt een hoofdrol in het appartement.

De grootste uitdaging vormde de beperkte oppervlakte, waarop alle functies en voldoende comfort op de juiste manier georganiseerd moesten worden. De interieurarchitecten werkten vanaf de buitenwanden naar binnen toe. Ze maakten daarbij veel gebruik van vast meubilair met een dubbele functie, zoals een vaste zitbank die ook deel kan uitmaken van de zithoek en uitgebreid kan worden van vijf naar tien personen. De was- en droogmachines werden weggewerkt in het keukeneiland, zodat er meer plaats vrijkwam in de berging. Door maatmeubilair te voorzien tegen de buitenruimte ontstond er circulair meer leefruimte. Er was ook plaats voor een bijkomende badkamer, vier slaapplaatsen en voldoende kastruimte in de tweede slaapkamer. De oorspronkelijke eigenaars hadden daarnaast enkele mooie designstukken, waaronder een uittrekbare tafel met chroom poot, die werd gerestaureerd en nu deel uitmaakt van het interieur.

De Italiaanse Ceppo di Sabia, een marmersoort die van nature bestaat uit zacht gerolde keien in grijs en zandkleuren, speelt een hoofdrol in het appartement. De opvallende natuursteen wordt in evenwicht gebracht met witte vlakken en toetsen van lichte eik in het maatwerk en het parket. Om die materialen te onderstrepen, werd een zwarte liner gebruikt in de vorm van verdiepte zwarte metallic grepen en donker geanodiseerd kraanwerk. De elegante inbouwspots van Brick In The Wall creëren tot slot een doordacht lichtplan.

Blij Interieur is vooral erg tevreden over de optimalisatie van de functies in en rond alle ruimtes. Ook op het consequent doorgetrokken materialenpalet in de woning zijn ze erg trots. In dit verblijf aan de kust zal het gezin ongetwijfeld opnieuw vele warme herinneringen kunnen maken.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Bert Vereecke

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​