Het alledaagse vernieuwen

Als je het aan Trone vraagt, mag ook het intieme verfijnd zijn. Het Franse bedrijf produceert toiletten die puur design zijn. Ze maken niet enkel hoogstaande kwaliteit die er mooi uitziet, maar denken ook na over het grotere plaatje. We stellen daarom graag hun missie en producten voor, want woonervaringen zijn altijd klaar om nog net dat tikkeltje hoger getild te worden.

De toiletten van Trone zijn het resultaat van Franse samenwerkingen. Door een team te vormen van ontwerpers, ingenieurs en ambachtslieden, creëert het bedrijf interessante stukken die een revolutie in hedendaags sanitair betekenen. Het is dan ook een missie om onze huidige ervaringen te gaan heruitvinden en verbeteren. Door minder monotone en uniekere ontwerpen voor te stellen, hopen ze toiletbezoeken naar een hoger niveau te brengen en deel te laten uitmaken van conversaties omtrent design. Ze spannen zich niet enkel in om interessante ontwerpen voor te stellen, maar vinden het ook belangrijk om comfort een aanzienlijk gewicht te geven.

Trone’s toiletten gaan verschillende kanten op, van effen tot gespikkeld en gevlokt. Ze zijn een volwaardige bijdrage aan je interieur en zorgen voor een uniek detail dat zonder twijfel tot nieuwsgierige gesprekken leidt. Het is hen dan ook niet enkel te doen om het herwerken van het object zelf, maar ook het creëren van een belevenis. Hun producten passen zowel in woningen als in horecazaken of kantoren. Icone01, bijvoorbeeld, is de eerste heruitvinding van het toilet in 250 jaar. De simpele maar vernieuwende lijnen zorgen voor een moderne uitstraling die de ogen vasthoudt. Het model is beschikbaar in zowel neutrale als uitgesproken kleuren, en kan ook in een spikkelpatroon worden aangeschaft. Een ander model kreeg de naam Callipyge; een asymmetrisch model dat aan de muur hangt. 

Naast inspirerende ontwerpen is uiteraard de kwaliteit van hoog belang. Daarom doet Trone geen toegevingen op het vlak van materialen. Zo worden de toiletzittingen gemaakt van essenhout, waardoor ze weerstand en thermisch comfort bieden.  De keramiek wordt geëmailleerd in Desvres, terwijl het reservoir en aluminium onderdelen worden uitgesneden en behandeld op ongeveer een uur van Parijs. Deze lokale productieketen draagt bij aan een verantwoorde manier van produceren die tegelijkertijd een hoge kwaliteit garandeert.

De innovatieve toiletten van Trone zijn een fascinerende bijdrage aan onze leefgewoontes. Door het alledaagse te verheffen naar een beleving van design, profileert het bedrijf zich als interessante bijdrage voor wie graag op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van wonen en inrichten. 

Wil je meer weten over Werelderfgoed in België? Lees het volledige artikel in Real Estate Spring 2022.

All images courtesy of Trone

Meer stories…