Het traditionele voorbij

De ruimte waarin we een aankoop doen, heeft een aanzienlijke invloed op onze ervaring, en al zeker wanneer het om een trouwjurk gaat. CUN FF ontwierp deze prachtige showroom voor W. DRESSES, waar puurheid en wit de voornaamste kenmerken zijn. Dankzij een doordacht concept ontpopte de ruimte zich tot een verrassend geheel, dus nemen wij graag een kijkje van dichterbij.

Commerciële ruimtes zijn plekken die vaak vernieuwend uit de hoek moeten komen als ze de aandacht van hun publiek blijvend willen vasthouden. Dit specifieke project werd uitgevoerd in Kunming, China. Het exterieur van W. DRESSES bevestigt dit, want aan de buitenkant bemerk je een architectuur met dynamische en gebogen lijnen. Uiteraard werden er grote ramen geplaatst om het beste van de collectie vanop straat te kunnen bewonderen. Echter moet je natuurlijk naar binnen gaan als je de grootste troeven van het ontwerp wilt ontdekken. CUN FF trachtte namelijk een esthetiek te creëren die bestaat uit contrasten, maar deze tegelijkertijd in een harmonie kan verenigen. Bijvoorbeeld, een van de centrale tegenstellingen is de combinatie van een moderne stijl met retro elementen. Meer bepaald liet het team kenmerken van Franse architectuur samenkomen met een expressie van moderne avant-garde.

Een intieme sfeer die herinnert aan een persoonlijke ceremonie.

Er zijn twee bruikbare ingangen om het gebouw te betreden, maar belangrijker is het feit dat die ingangen concaaf zijn, waardoor bezoekers begroet worden door een intieme sfeer die herinnert aan een persoonlijke ceremonie. Een niet te onderschatten onderdeel van het gevoel dat binnen de vier muren hangt, is het gebruik van het licht. Afhankelijk van het moment van de dag krijgen verschillende texturen de meeste aandacht van het binnenkomende zonlicht. De vele fijnzinnige details komen ook beter naar voor op deze manier. Uiteraard wordt je aandacht vooral geleid naar de Romeinse zuilen en de hangende elementen die doorheen de ruimte zijn verspreid. Enerzijds is dit een verwijzing naar de herkomst van trouwjurken, anderzijds is het een poging om op innovatieve wijze het traditionele tentoonstellen van zulke kleren te doorbreken. Naast dit gedeelte van de showroom is er ook plek voor een ruimte voor kostuums. In tegenstelling tot het witte ontwerp, zie je hier donkerdere kleuren en een alledaagsere sfeer.

De showroom van W. DRESSES voelt als een kruising tussen een plek waar toekomstige bruiden hun droomjurk tegen het lijf lopen en waar je een expositie binnenstapt. Door conventies voorbij te gaan en het publiek een specialere ervaring te willen meegeven, slaagt deze ruimte erin vele ogen tweemaal te doen kijken.

Blijf je graag op de hoogte van het beste van architectuur, interieur, vastgoed, projectontwikkeling en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Fotografie door Xingzai Photography

Meer stories…