fbpx

Het traditionele voorbij

Het traditionele voorbij

Het traditionele voorbij

De ruimte waarin we een aankoop doen, heeft een aanzienlijke invloed op onze ervaring, en al zeker wanneer het om een trouwjurk gaat. CUN FF ontwierp deze prachtige showroom voor W. DRESSES, waar puurheid en wit de voornaamste kenmerken zijn. Dankzij een doordacht concept ontpopte de ruimte zich tot een verrassend geheel, dus nemen wij graag een kijkje van dichterbij.

Commerciële ruimtes zijn plekken die vaak vernieuwend uit de hoek moeten komen als ze de aandacht van hun publiek blijvend willen vasthouden. Dit specifieke project werd uitgevoerd in Kunming, China. Het exterieur van W. DRESSES bevestigt dit, want aan de buitenkant bemerk je een architectuur met dynamische en gebogen lijnen. Uiteraard werden er grote ramen geplaatst om het beste van de collectie vanop straat te kunnen bewonderen. Echter moet je natuurlijk naar binnen gaan als je de grootste troeven van het ontwerp wilt ontdekken. CUN FF trachtte namelijk een esthetiek te creëren die bestaat uit contrasten, maar deze tegelijkertijd in een harmonie kan verenigen. Bijvoorbeeld, een van de centrale tegenstellingen is de combinatie van een moderne stijl met retro elementen. Meer bepaald liet het team kenmerken van Franse architectuur samenkomen met een expressie van moderne avant-garde.

Een intieme sfeer die herinnert aan een persoonlijke ceremonie.

Er zijn twee bruikbare ingangen om het gebouw te betreden, maar belangrijker is het feit dat die ingangen concaaf zijn, waardoor bezoekers begroet worden door een intieme sfeer die herinnert aan een persoonlijke ceremonie. Een niet te onderschatten onderdeel van het gevoel dat binnen de vier muren hangt, is het gebruik van het licht. Afhankelijk van het moment van de dag krijgen verschillende texturen de meeste aandacht van het binnenkomende zonlicht. De vele fijnzinnige details komen ook beter naar voor op deze manier. Uiteraard wordt je aandacht vooral geleid naar de Romeinse zuilen en de hangende elementen die doorheen de ruimte zijn verspreid. Enerzijds is dit een verwijzing naar de herkomst van trouwjurken, anderzijds is het een poging om op innovatieve wijze het traditionele tentoonstellen van zulke kleren te doorbreken. Naast dit gedeelte van de showroom is er ook plek voor een ruimte voor kostuums. In tegenstelling tot het witte ontwerp, zie je hier donkerdere kleuren en een alledaagsere sfeer.

De showroom van W. DRESSES voelt als een kruising tussen een plek waar toekomstige bruiden hun droomjurk tegen het lijf lopen en waar je een expositie binnenstapt. Door conventies voorbij te gaan en het publiek een specialere ervaring te willen meegeven, slaagt deze ruimte erin vele ogen tweemaal te doen kijken.

Blijf je graag op de hoogte van het beste van architectuur, interieur, vastgoed, projectontwikkeling en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Fotografie door Xingzai Photography

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​