Huiselijke werkplek met een ziel

We moeten je niet vertellen dat je beter werkt in een kantoor met een bijzonder interieur en een huiselijke, ontspannen atmosfeer. Dit kantoor van Agence Coucke voldoet zeker aan die beschrijving. Met prachtige afzonderlijke ruimtes en een unieke polyvalente ruimte wordt werken hier een waar plezier.

Het verhaal van Studio ’05 begon – weinig verrassend – in 2005, toen Kelly Hoornaert haar kennis en expertise besloot te gebruiken om de wereld van high-end, op maat gemaakte interieurs binnen te treden. In 2020 was het tijd voor een nieuwe uitdaging en een nieuwe visie. Dat brengt keer op keer hedendaagse, unieke projecten tot stand. In een statige Brugse herenwoning, gelegen aan een gezellig, centraal pleintje met de nodige rust, vinden we een van die projecten: het kantoor van Agence Coucke. Het gebouw, waarin voordien een interieurzaak gevestigd was, werd nu door Studio ’05 getransformeerd naar een unieke werkplek die past bij de visie van het immokantoor. Ze verkopen namelijk huizen met een ziel, en dat idee voel je terugkeren in de inrichting. Die moest vooral huiselijk ogen, zodat potentiële kopers en huurders op een ontspannen manier ontvangen kunnen worden en zich meteen welkom voelen.

Om de authentieke Parijse sfeer naar Brugge te halen, werd er gekozen voor materialen van de hoogste kwaliteit.

De studio ontwierp een aantal afzonderlijke ruimtes waar in stilte gewerkt kan worden. Daarnaast vinden we ook een polyvalente ruimte, die voor lezingen en events gebruikt kan worden. Een leuke aanvulling in die ruimte is de bar, waar getoost kan worden na een succesvolle aankoop. Om de authentieke Parijse sfeer naar Brugge te halen, werd er gekozen voor materialen van de hoogste kwaliteit. Op de kasten en wanden vinden we bijvoorbeeld mortex. De zwarte stratifié op de bureau-elementen werd op maat gemaakt, terwijl de metalen deuren in brons werden verzorgd door My Bronz van lakkerij Vergote. Zij leverden ook de larix fineer voor de haardwand aan, die in een unieke kleur werd getint. De pietra di medici als sokkel maakt de haard helemaal af. Daarnaast gebruikte Studio ‘05 gordijnen in verschillende rijke stoffen om het geheel van een goede akoestiek te voorzien en aan te kleden. Tot slot werd de authentieke parketvloer in alle ruimtes geherwaardeerd, wat natuurlijk extra charme aan het interieur toevoegt.

Voor de klassevolle meubels met een edgy toets werkte de studio samen met Trouvaille. Zwarte en witte elementen wisselen elkaar af voor een interieur dat kracht uitstraalt. Een aantal schilderijen en decoratie geven het kantoor nog meer cachet en persoonlijkheid. Het resultaat is een unieke werkplek waar zeer waardevolle panden op een uiterst professionele manier besproken kunnen worden. Bij elk bezoek ontdek je nieuwe details, wat de ruimtes extra interessant maakt.

Studio ’05 is vanzelfsprekend erg trots op deze realisatie. Ze leggen hiermee trouwens de link naar hun eigen kantoor, dat binnenkort gevestigd zal zijn in een beschermd monument in dezelfde Werelderfgoedstad. Wij zijn heel benieuwd naar hun volgende realisaties, waarin zonder twijfel dezelfde hoge kwaliteit zal worden aangehouden.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Jana Germanus

Meer stories…