Passie voor vuur

Het verhaal van De Puydt is doorspekt met passie voor architectuur. Het familiebedrijf is al decennialang actief in de haardsector en is daarnaast ook beschikbaar voor interieurprojecten. De gezelligheid van de winter wordt aanzienlijk vergroot wanneer je je rond een van hun warme ontwerpen kan nestelen.

Een haard is meer dan sfeer en warmte als je het aan De Puydt vraagt. Meer dan vijftig jaar geleden zette Julien De Puydt zijn passie voor vuur om naar de praktijk door kwalitatieve en vernieuwende haarden in het Vlaamse woonlandschap te verspreiden. Inzet is aanstekelijk en traditie een deugd, dus bracht hij die visie al snel over op zijn zoon Stefan. Vandaag de dag heeft hun visie zich uitgebreid en beperken ze zich niet langer tot haarden. Zo kan je tegenwoordig ook voor totaaloplossingen bij het bedrijf terecht. Kwaliteit, materiaalkeuze en afwerkingen zijn de sleutelkenmerken die bij elke opdracht voor het best mogelijke resultaat zorgen. In Knokke kan je uitgebreid kennismaken met hun aanbod haarden, dat enorm divers is. Open- en gesloten hout- en gashaarden zijn veelvuldig vertegenwoordigd, en ook uit een breed gamma elektrische en bio-ethanolhaarden kan je kiezen. Of je nu enkel een haard zoekt bij De Puydt of een bredere aanpak van hen wenst, een tevreden klant is iedere keer opnieuw een zekerheid.

Inzet is aanstekelijk en traditie een deugd

Techniek en esthetiek vullen elkaar in de ideale mate aan. De uitgebreide kennis die elke dag wordt aangesterkt en uitgebreid, is dan ook een betrouwbare maatstaaf voor het blinde vertrouwen dat je in de handen van het bedrijf kan leggen. Een andere grote troef is dat ze zich kunnen vinden in een brede waaier van interieurstijlen. Minimalisme, wabi-sabi en brutalisme zijn slechts enkele richtingen die ze al meermaals verkenden. Elke project waar ze aan meewerken, zij het enkel voor de haard of voor het gehele interieur, is een blijvende winnaar die beide partijen gelukkig maakt. Wie zich afvraagt of ook buitenruimtes in aanmerking komen voor een haard van De Puydt, zal blij zijn te horen dat ze eveneens buitenshuis de nodige ervaring hebben.

Het is geweldig wanneer je een professionele partner volledig kan vertrouwen in wat ze doen. De Puydt is daar een klassiek voorbeeld van: kwalitatief, ervaren en technisch onderbouwd. We kijken ernaar uit hen in de toekomst te blijven volgen en zijn er zeker van dat er nog mooie dingen in het verschiet liggen.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Header image: © Annick Vernimmen
Image 2: © Annick Vernimmen
Image 3: © Cafeine
Image 4: © Jan Verlinde
Images 5-7: © Annick Vernimmen

Meer stories…