fbpx

Ingetogen elegantie

Ingetogen elegantie

Ingetogen elegantie

Met trots stellen we Sofie Buelens voor, een interieurarchitecte die meteen onze aandacht trok met in een indrukwekkend project. Als nieuw opkomend talent contacteerden we haar voor mee informatie, wat resulteerde in een zeer gezellig gesprek over passies, wat het echte leven voor haar is en zoveel meer.

De ontwerpen van Sofie Buelens zijn steeds een combinatie van haar interieurfilosofie en de wensen van de klant. “Dat is iets waar ik altijd veel rekening mee probeer te houden. Veel van mijn klanten weten nog niet precies wat ze willen of hebben nog geen ervaringen gehad met interieurarchitecten. Daarom stel ik me vaak flexibel op zodat ze ontdekken wat ik juist voor hen zou kunnen betekenen. Ik begin met plannen te ontwerpen en stel hen dan de vraag of ze wensen dat ik ook de opvolging uitvoer van a tot z.” Zo merkt ze vaak dat het geven van deze keuze een opluchting is zodat de klant niet meteen the full package moet nemen.

Het liefste werkt de interieurarchitecte met onverwachte materialen. Hoewel ze niet tegen kleur is, is ze niet zo’n voorstander van een accentmuren. Ze is van het motto ‘hoe gekker, hoe liever’ maar dit vertaalt dit zich eerder in objecten. Qua interieurvormgeving en lijnen die in een interieur zitten, blijft ze redelijk simplistisch. Leuke meubelstukken en objecten gebruikt ze dan weer om de ruimte wat meer aan te kleden. “Dat geeft meer opties naar de toekomst toe. Een object of meubelstuk wisselen is veel gemakkelijker dan het aanpassen van een keuken, muren of indeling. Het is als ontwerper altijd leuk als je controle hebt over elk detail en een soort Gesamtkunstwerk kan afleveren, maar dat lijkt me niet leefbaar.” Een ruimte moet volgens haar mee kunnen leven met de bewoners en evolueert doorheen de jaren, zelfs lang nadat zij als interieurarchitecte uit the picture is.

Graag nemen we je mee naar een van haar meest recente projecten te Duinbergen, Knokke. Het betreft de renovatie van een tweeslaapkamerappartement op de vierde verdieping gelegen in het nieuwbouwproject Cap Horn. De leefruimtes van appartement genieten van indrukwekkend uitzicht op de haven van Zeebrugge en de Anemos surfclub. Echter had het opgeleverde appartement een vreemde indeling en zielloze afwerking. De nieuwe eigenaars gingen te rade bij Sofie Buelens met de vraag om sfeervolle ruimtes te creëren die rust uitstralen. “Ik probeer altijd uit te gaan van de wensen van de klant.  Daarbij tracht ik elke vierkante centimeter optimaal te benutten. Ik hou niet van overly designed ruimtes en zie interieurarchitectuur eerder als een canvas om mooie objecten en meubels te presenteren. Zo kan de klant zijn persoonlijkheid er nog in leggen en blijft de ruimte veelzijdig.” De grootste wens van de opdrachtgever was het creëren van een boetiekhotel-gevoel. Het appartement moest gezelligheid en rust uitstralen. 

“Ik zie interieurarchitectuur als een canvas om mooi objecten en meubels te presenteren”

Hiervoor koos de interieurarchitecte om vooral te werken met zachte, warme materialen. Voor de wanden en plafonds gebruikten ze een zand stuctechniek, ook de radiatoren nam ze mee om een serene basis te verkrijgen. De maatkasten zijn allemaal in notelaar uitgevoerd, gecombineerd met natuurstenen breccia capraia  marmer voor de keuken en leefruimte en marmer en titanium travertin voor de badkamers. De gekozen notelaar, walnoot, is zeer zacht en complementeert de zand-stuc techniek perfect. Daarnaast  werden ook materialen als innox, RVS voor het kraanwerk, hier en daar zwarte accenten en brons toetsen gebruikt, wat zeer goed matcht met de bruinige kleur van de walnoot.  Aangevuld door luchtig geweven stoffen van linnen- en wolblends voor de sofa en gordijnen, waardoor het geheel zeer gezellig oogt. Kortom, de ruimtes nodigen uit om gezellig te vertoeven, een glaasje te drinken en te genieten van het gezelschap omgeven door goed gebalanceerde materialen. 

Wij zijn er alvast van overtuigd dat de stijl van Sofie Buelens ook internationaal erg gesmaakt zal worden en dat ze zonder twijfel nog veel mooie projecten zal realiseren in zowel binnen-als buitenland. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Tijs Vervecken

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​