fbpx

Krachtige neutraliteit

Krachtige neutraliteit

Krachtige neutraliteit

Warme materialen, neutrale kleurtinten en een strakke vormgeving met de nodige originaliteit: al die kenmerken vind je terug in de projecten van Studio Leeman. MM Residence biedt diezelfde vorm van zuivere eenvoud en pure rust, maar telt ook de nodige unieke aspecten. Het neutrale ontwerp heeft een kracht die meteen in het oog springt.

Wie bij Studio Leeman aanklopt, kan steeds rekenen op een grondige, persoonlijke aanpak. De interieurarchitect heeft een grote voorliefde voor warme materialen en een strakke vormgeving en probeert die steeds op de beste manier te combineren. Een strakke uitlijning doorheen het volledige ontwerp krijgt daarbij prioriteit. MM Residence in Hoogstraten, Antwerpen, onderging een vrij ingrijpende renovatie, waarbij de woning een nieuwe achterbouw kreeg en de keuken en eetkamer werden vernieuwd. In een tweede fase werd ook de bovenverdieping met slaapkamer, dressing en badkamer aangepakt. 

Daarnaast verlangde het koppel naar een grote tafel op barhoogte waar veel mensen aan kunnen plaatsnemen om te aperitieven of te ontbijten. Omdat de bewoners geen al te traditionele, herkenbare keuken wilden, werd er gekozen voor een afgeronde tafel. Verder was het belangrijk dat er met heel kwalitatieve materialen in warme tinten werd gewerkt, dat er veel ruimte was om uitgebreid te koken en zaken op te bergen, en dat alle nodige keukentoestellen werden voorzien. Leemans vertelt dat hij echt zijn stempel op de woonst kon drukken en dat de klanten het al vrij snel met zijn ontwerp eens waren. Grote uitdagingen kwam de interieurarchitect gedurende het proces niet tegen, wel waren er een aantal elementen die wat extra denkwerk vereisten, zoals de hoogteverschillen in het plafond en het feit dat er weinig ruimte was in de breedte. Met de visie en ervaring van de interieurarchitect vormde dat uiteraard geen probleem.

Studio Leeman wist echt zijn stempel op de woonst drukken

De combinatie van strakke lijnen en warme materialen is opnieuw duidelijk aanwezig in de woonst. De originele afrondingen geven dan weer een bijzondere toets aan het geheel. In de keuken en badkamer werd er gekozen voor larikshout in een donkere kleur. Om een rustig geheel te creëren, werden de travertijnen werkbladen in de keuken transparant opgestopt en werd mortex gebruikt op de vloer en de matte delen van de keuken en de badkamer. Voor een luxueuze toets in die laatste ruimte zorgen de gouden kranen, die een waar hotelgevoel creëren. “De juiste materialen combineren is vooral een kwestie van aanvoelen,” vertelt de interieurarchitect. Het leidt tot een indrukwekkend resultaat dat niet al te uitgesproken is, maar wel natuurlijk overkomt en een tijdloze, hedendaagse thuisbasis biedt. 

Studio Leeman kent de sterktes van zijn eigen ontwerpvisie en weet die keer op keer om te zetten naar een ontwerp dat net iets anders is dan alle anderen. “Als ik nieuwe klanten een eerste keer spreek, maak ik hen altijd duidelijk dat ik alles zo grondig mogelijk zal aanpakken. Ik wil geen half werk afleveren, maar streef naar het beste resultaat.” Zoals MM Residence aantoont, kent die motivatie alleen maar prachtige resultaten! Meer zien over dit project? Dat kan in de lente-editie van ons Imagicasa magazine. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Cafeine

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​