fbpx

Instinctieve keuken in kleurrijk decor

Instinctieve keuken in kleurrijk decor

Instinctieve keuken in kleurrijk decor

Dicht bij de Middellandse Zee in de prachtige Joliette wijk in Marseille vinden we Forest Marseille. Het restaurant opende op 1 maart 2023 en bevindt zich op een schitterende locatie, op korte afstand van de Panier wijk en de Vieux-Port en met uitzicht op de Cathédrale de la Major. Hier ben je op de juiste plaats voor een keuken zonder clichés die de streekproducten en het vakmanschap van Marseille koestert.

De levendige wijk, die gesierd wordt door werk van architecten als Zaha Hadid, Jean Nouvel en Hala Wardé, vormde de perfecte plek voor dit nieuwe restaurant, waar al je zintuigen geprikkeld worden. Twee jaar na de opening van de vestiging in het Parijse Musée d’Art Moderne besloot het restaurant dus ook meer zuidelijke oorden op te zoeken. Chef en autodidact Julien Sebbag brengt zijn klanten een verzorgde keuken die natuurlijke producten en food sharing op creatieve wijze vooropstelt. Hij omschrijft Forest Marseille als de zonnige tegenhanger van Forest Paris, een plek die gecharmeerd is door de warmte van het zuiden. Marseille inspireert hem naar eigen zeggen tot kwetsbaarheid en authenticiteit. De gerechten die hij hier serveert verschillen van zijn Parijse keuken, maar zijn nog steeds instinctief en recht uit het hart.

Chef Julien Sebbag brengt zijn klanten een verzorgde keuken die natuurlijke producten en food sharing op creatieve wijze vooropstelt

Dat idee is ook weerspiegeld in het interieur, dat werd verzorgd door het multidisciplinaire collectief Uchronia. Onder de arcades bevindt zich een ruim buitenterras. Binnen word je ondergedompeld in een palet van aardse, okeren en oranje kleuren. Bij de ingang word je verwelkomd door de crudo-bar met terracotta stenen en een marmeren toonbank. De kalkstenen muren brengen leven in het decor en laten allerlei soorten groen en vegetatie volledig tot hun recht komen. Onder de keukens op de eerste verdieping is de hoofdzaal bekleed met uit olijfhout gesneden oranje banken, met lava beklede tafelbladen en op maat gemaakt textiel dat speciaal voor het restaurant is vervaardigd door de Manufacture Royale Bonvalet. 

Binnen wordt dat hoge niveau volledig doorgetrokken. De woonst heeft een ruime bewoonbare oppervlakte, met onder andere vijf slaapkamers en vijf badkamers. Kopers hebben ook een polyvalente ruimte (die kan worden gebruikt als fitness), een sauna en een ruime ondergrondse garage voor zes wagens tot hun beschikking. Iedere kamer biedt veel ruimte en een luxueuze inrichting. Je vindt hier bovendien talloze gezellige zithoekjes om even te ontspannen.

Het display van hang- en wandlampen op zonne-energie werd ontworpen door keramiste Olivia Cognet en brengt bijzondere vibraties naar binnen. In de vele blauwe mediterrane nissen heeft Uchronia nog meer vrolijke en beschutte toevluchtsoorden gecreëerd. In het midden worden de ronde tafels ondersteund door poten van Ravel-keramiek. Bijzondere voorwerpen, schelpen, koralen en verzamelingen vlinders sieren het decor. Achteraan vind je de lichtgevende Forest bar, waar heerlijke elixers en cocktails worden gebrouwen.

De beste mediterrane vissen en schelpdieren, verwijzingen naar de Zuid-Franse natuur en een flinke portie persoonlijkheid zijn maar enkele van de elementen die je in Forest Marseille vindt. Daarnaast kan je hier ook genieten van de signature dishes van de chef, zoals zijn salieboterkaas in bietenhumus bestrooid met geroosterde amandelen, en zijn geliefde Challah-brood, het traditionele joodse briocheachtige brood dat voor de sabbat wordt gebakken. Daarvoor werkt hij zelfs samen met bakkerij T65, die het perfecte recept opstelde zodat het brood iedere dag vers geserveerd kan worden. Je avond eindigt op een zoete noot en met een onweerstaanbaar verlangen om snel terug te keren. Het pure eten en het kleurrijke decor zal je immers niet snel vergeten.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Damien Fournier

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​