Instinctieve keuken in kleurrijk decor

Instinctieve keuken in kleurrijk decor

Instinctieve keuken in kleurrijk decor

Dicht bij de Middellandse Zee in de prachtige Joliette wijk in Marseille vinden we Forest Marseille. Het restaurant opende op 1 maart 2023 en bevindt zich op een schitterende locatie, op korte afstand van de Panier wijk en de Vieux-Port en met uitzicht op de Cathédrale de la Major. Hier ben je op de juiste plaats voor een keuken zonder clichés die de streekproducten en het vakmanschap van Marseille koestert.

De levendige wijk, die gesierd wordt door werk van architecten als Zaha Hadid, Jean Nouvel en Hala Wardé, vormde de perfecte plek voor dit nieuwe restaurant, waar al je zintuigen geprikkeld worden. Twee jaar na de opening van de vestiging in het Parijse Musée d’Art Moderne besloot het restaurant dus ook meer zuidelijke oorden op te zoeken. Chef en autodidact Julien Sebbag brengt zijn klanten een verzorgde keuken die natuurlijke producten en food sharing op creatieve wijze vooropstelt. Hij omschrijft Forest Marseille als de zonnige tegenhanger van Forest Paris, een plek die gecharmeerd is door de warmte van het zuiden. Marseille inspireert hem naar eigen zeggen tot kwetsbaarheid en authenticiteit. De gerechten die hij hier serveert verschillen van zijn Parijse keuken, maar zijn nog steeds instinctief en recht uit het hart.

Chef Julien Sebbag brengt zijn klanten een verzorgde keuken die natuurlijke producten en food sharing op creatieve wijze vooropstelt

Dat idee is ook weerspiegeld in het interieur, dat werd verzorgd door het multidisciplinaire collectief Uchronia. Onder de arcades bevindt zich een ruim buitenterras. Binnen word je ondergedompeld in een palet van aardse, okeren en oranje kleuren. Bij de ingang word je verwelkomd door de crudo-bar met terracotta stenen en een marmeren toonbank. De kalkstenen muren brengen leven in het decor en laten allerlei soorten groen en vegetatie volledig tot hun recht komen. Onder de keukens op de eerste verdieping is de hoofdzaal bekleed met uit olijfhout gesneden oranje banken, met lava beklede tafelbladen en op maat gemaakt textiel dat speciaal voor het restaurant is vervaardigd door de Manufacture Royale Bonvalet. 

Binnen wordt dat hoge niveau volledig doorgetrokken. De woonst heeft een ruime bewoonbare oppervlakte, met onder andere vijf slaapkamers en vijf badkamers. Kopers hebben ook een polyvalente ruimte (die kan worden gebruikt als fitness), een sauna en een ruime ondergrondse garage voor zes wagens tot hun beschikking. Iedere kamer biedt veel ruimte en een luxueuze inrichting. Je vindt hier bovendien talloze gezellige zithoekjes om even te ontspannen.

Het display van hang- en wandlampen op zonne-energie werd ontworpen door keramiste Olivia Cognet en brengt bijzondere vibraties naar binnen. In de vele blauwe mediterrane nissen heeft Uchronia nog meer vrolijke en beschutte toevluchtsoorden gecreëerd. In het midden worden de ronde tafels ondersteund door poten van Ravel-keramiek. Bijzondere voorwerpen, schelpen, koralen en verzamelingen vlinders sieren het decor. Achteraan vind je de lichtgevende Forest bar, waar heerlijke elixers en cocktails worden gebrouwen.

De beste mediterrane vissen en schelpdieren, verwijzingen naar de Zuid-Franse natuur en een flinke portie persoonlijkheid zijn maar enkele van de elementen die je in Forest Marseille vindt. Daarnaast kan je hier ook genieten van de signature dishes van de chef, zoals zijn salieboterkaas in bietenhumus bestrooid met geroosterde amandelen, en zijn geliefde Challah-brood, het traditionele joodse briocheachtige brood dat voor de sabbat wordt gebakken. Daarvoor werkt hij zelfs samen met bakkerij T65, die het perfecte recept opstelde zodat het brood iedere dag vers geserveerd kan worden. Je avond eindigt op een zoete noot en met een onweerstaanbaar verlangen om snel terug te keren. Het pure eten en het kleurrijke decor zal je immers niet snel vergeten.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Damien Fournier

Meer stories…

Tablàvins: waar gastronomie en wijn samensmelten

In het restaurant Tablàvins te Knokke ontmoet de Belgisch-Franse keuken een ontspannen, bistro-achtige sfeer in een unieke omgeving. Het restaurant, dat reeds een bewogen geschiedenis achter de kiezen heeft als sterrenrestaurant Jardin, werd zes jaar geleden overgenomen door Geoffrey en

Lees meer…
Het bourgondische DNA van Restaurant Hula 

In het hart van Heule bevindt zich Hula, een restaurant waar tijdloze elegantie en klassieke gastronomie samenkomen. Onder leiding van chef Thijs biedt Hula een Bourgondische ervaring zonder compromissen, waarbij authentieke smaken en moderne technieken elkaar perfect aanvullen.

Lees meer…
Le Kok sur Mer omarmt smaak en zee

Het ietwat afgelegen Vlissegem is, sinds de introductie van het kwaliteitsrestaurant Le Kok sur Mer in 2014, dé culinaire place to be bij uitstek. Deze gastronomische bestemming staat bekend om zijn moderne Franse keuken en warme, huiselijke sfeer. Achter dit

Lees meer…
Hoedje af voor Bistrôt Chapeau

In het hart van Blaricum ligt Bistrôt Chapeau, een warm en intiem restaurant waar klassieke Franse gastronomie centraal staat. Achter dit bijzondere concept staan Nicky Quarz en zijn vrouw en partner in crime Michele, een gepassioneerd duo dat hun liefde

Lees meer…
Folded Echoes: een verrassing achter elke vouw 

De afgelopen editie van Collectible, de toonaangevende internationale beurs voor collectief design die plaatsvond in Brussel, bracht weer een indrukwekkende verzameling van hedendaags design en kunst. Deze beurs, die de grenzen tussen kunst en design verkent, bood een podium voor

Lees meer…
Een verfijnde inrichting met maximaal ruimtegevoel

Bij de inrichting van dit kapsalon is gekozen voor een compact maar doordacht interieurdesign. De ruimte is optimaal benut, waardoor een uitnodigende en stijlvolle sfeer ontstaat zonder in te boeten op comfort en gebruiksgemak. Dit project, ontworpen door interieurarchitect Kevin

Lees meer…
Een nieuwe kijk op een oude boerderij

Ontwerp DO betreft de volledige renovatie van een historische boerderij met een bijbehorend poolhouse. Het project richtte zich voornamelijk op de binnenzijde, waarbij de monumentale waarde van de boerderij bewaard bleef. Van buiten is er dan ook weinig veranderd en

Lees meer…