Kustproject met knipoog naar Ibiza

Interieurarchitecte Isabelle Onraet weet hoe ze het beste van bepaalde materialen naar boven kan halen om de gewenste sfeer vorm te geven. Deze keer deed ze dat in Knokke voor project Zoute Schorre, een complex met maar liefst zeventig residenties waarvoor zij het interieur van een modelwoning ontwierp. Het resultaat belooft, want hoewel je aan de Belgische kust bent, is Ibiza plots niet zo ver weg.

Elke opdracht houdt een intuïtieve zoektocht naar een bepaalde puurheid in, als je het aan Onraet vraagt. De hedendaagse projecten in haar portfolio verhouden zich in harmonie tegenover elkaar dankzij een gemeenschappelijke intimiteit. Materialen, gevoelens en details worden allemaal bepaald met het oog op permanente warmte, net als aandacht voor de hoogste kwaliteit. Hoewel haar ontwerpen een overtuigende tijdloosheid bevatten, krioelen ze ook van moderne toetsen die een niet aflatende frisheid teweegbrengen. Haar stijl roept niet, maar spreekt toch boekdelen. Daarom zijn we ook hier bevangen door de overtuigingskracht waarmee het interieur ons intrigeert, en we zijn zonder twijfel niet de enigen die dat ervaren. Voor dit grootschalige project was haar bijdrage dan ook logischerwijs een toevoeging van een ontzettend hoge waarde. 

Het was essentieel dat de gehanteerde stijl een breed publiek zou aanspreken

Zoute Schorre bestaat uit zeventig woningen die stuk voor stuk genieten van een centrale ligging. Vlak bij het centrum en op slechts tien minuten fietsen van het strand: je hebt misschien al op slechter gelegen plekken gewoond. Vastgoedmakelaar POC Real Estate uit Roeselare begeleidt de verkoop van de units, terwijl Onraet werd aangesteld om zoveel mogelijk potentiële kopers van dit project te overtuigen met het interieur van een modelwoning. Het was essentieel dat de gehanteerde stijl een breed publiek zou aanspreken, wat de ontwerpster meteen benoemt als de grootste troef van het resultaat. Dat was namelijk ook de voornaamste uitdaging voor haar en het team. Omdat de stijl enorm toegankelijk is, zal een brede waaier van mensen zich kunnen vinden in de gekozen esthetiek. Daarnaast waren balans en discretie van speciaal belang. De ontwerpster besloot een vakantiegevoel te ontwikkelen met een juist gevoel voor de selectie van materies.

Een project valt of staat met het gebruikte palet. In dit geval werd er geopteerd voor onder andere Mortex, parket, verweerd hout, cannage en calacatta marmer. Die materialen bewezen de juiste keuze te zijn, want de interieurbeelden nemen je zonder aarzelen mee naar een ontspannen klimaat met zalige temperaturen. Daarbovenop zijn de huizen uitgerust met een architectuur vol charme. Binnenshuis wordt die troef verder uitgewerkt door bijvoorbeeld de haard in de woonkamer, die je zelfs in de zomer kan verleiden met zijn gezelligheid, en de omvangrijke sofa’s waar je zonder al te veel moeite in slaap zou kunnen vallen. 

Isabelle Onraet slaagde erin de mogelijkheden van Zoute Schorre weer te geven in een ontwerp dat je onherroepelijk over de streep trekt. Hier waan je je in Ibiza zonder de Belgische kust achter je te moeten laten. De woningen van het project mogen rekenen op een grote populariteit bij een gevarieerd publiek, en dat is meer dan verdiend. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Beelden eigendom van POC Real Estate

Meer stories…