fbpx

Intieme fine dining

Intieme fine dining

Intieme fine dining

Een duidelijke esthetiek hoeft lang niet altijd uitbundig of overdadig te zijn. ’t Nonnetje is een fine dining restaurant dat interieur designer Niels Maier mocht herontwerpen. De uitkomst van die opdracht is een intiem, natuurlijk concept met een knusse theatraliteit. Hier verlekker je je niet enkel aan de exceptionele gerechten.

Het is in Harderwijk, Nederland dat je restaurant ’t Nonnetje kan vinden. Vanaf het begin dat de diensten van interieurontwerper Niels Maier werden ingeschakeld, was er niet de minste onduidelijkheid over het doel van deze renovatie. Het was namelijk fundamenteel dat er een minimalistische luxe ontstond, evenals een gemoedelijke sfeer die gasten toestaat met alle rust en toewijding van de uitmuntende keuken te genieten. Daarnaast moest de ruimte visueel vergroot worden, dus werd er met een glimmend plafond gewerkt dat tegelijkertijd het geluid absorbeert. Centraal in het concept is de wisselwerking tussen de ombertonen en het gebruik van het licht. Samen zorgen beide voor een onmiskenbare warmte die karakteristiek is voor het totale ontwerp. De muren werden bewerkt met textuur, waardoor ze een aardse, tactiele indruk wekken die voor een onmiskenbare aantrekkingskracht zorgt. 

Op sommige plekken was het nodig een duidelijke lichtbron te installeren, terwijl elders eerder een zachte sfeer de bedoeling was. Beide zijn mogelijk door kundig met verschillende lichtarmaturen om te springen, waaronder handgeblazen glazen bubbels. De ontwerper koos bewust voor zwarte tafels uit umbrahout, zodat de kleuren van de gerechten altijd tot hun recht komen. Een volgend doelbewust element is de positionering van de stalen bar, die de ruimte ook moet vergroten en daarbovenop een extensie van de keuken creëert. Er wordt zoveel mogelijk van het oog ontdaan, zodat de visuele kalmte van het begin tot het einde aanwezig is. De eetzaal in het midden is bedoeld om de levendigste en meest flexibele zone van het geheel te zijn. In aanvulling daarop voorzag Maier meer gezellige hoekjes die rustiger zijn. 

Centraal staat de wisselwerking tussen de ombertonen en het gebruik van het licht

In ’t Nonnetje ervaar je een geruststellend, ontspannen gevoel, wat het gevolg is van het doorgetrokken kleurenpalet van bruin- en ombertinten. De tafels en stoelen vormen de donkere tegenhanger van de lichtere wanden, waardoor het interieur visueel interessant blijft. Dankzij de verzorgde en uitgedokterde details kent het restaurant geen gelijke. Het gaat hier niet alleen om een nieuw interieur, maar ook om een beleving die geherinterpreteerd werd en aangenaam dineren vooropstelt. De twee Michelinsterren die de chef en zijn team reeds in de wacht sleepten, zijn uiteraard dan ook meer dan verdiend. We wensen zowel het restaurant als Niels Maier nog meer successen in de toekomst toe en kijken alvast uit naar het volgende dat op zijn pad zal komen. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Cafeine 

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​