Poolhouse met ruw karakter

Een samenwerking tussen twee toptalenten kan niet anders dan prachtige resultaten tot stand brengen. Interieurarchitecte Laura Calleeuw en architecte Laurence Bourdeau werkten samen aan dit indrukwekkende poolhouse in een ruwe wabi-sabi-sfeer. We tonen je graag meer van dit project, waarvan ieder aspect warmte uitstraalt.

De ontwerpen van Laura Calleeuw vertrekken altijd vanuit het architecturaal lijnenspel waar ze perspectieven, verhoudingen en ruimtelijkheid mee uitwerkt. Het is voor de interieurarchitecte onontbrekelijk dat architectuur de gewenste rust uitstraalt en dat het interieur en exterieur van een project elkaar steeds versterken. Door zich te laten leiden door esthetiek, functionaliteit en persoonlijkheid slaagt ze er tevens in haar creatieve visie uiting te geven in een ontwerp dat tegelijkertijd de wens van de klant maximaal respecteert.

Dit poolhouse is geïnspireerd door de wabi-sabi-stijl, een esthetiek die gekarakteriseerd wordt door een voorliefde voor asymmetrie, soberheid en imperfecties. Dit bijgebouw, dat de functie zou krijgen van een poolhouse en een polyvalente ruimte, bleek een perfect canvas te zijn om deze stijl op toe te passen. Het organische karakter dat hier zo belangrijk is, wordt aangesterkt door de ambachtelijke sfeer die van het resultaat uitgaat. Opmerkelijk is dat Calleeuw in dit ontwerp niet de richting van de delicate details insloeg wat het maatwerk betreft, maar in plaats daarvan met dikke tabletten werkte die een nonchalanter gevoel met zich meebrengen.

De brute bakstenen zijn een ideaal voorbeeld van de ongedwongen mentaliteit die dit poolhouse wil oproepen

Belgisch toptalent Axel Vervoordt vormde een tweede belangrijke bron van inspiratie, iets wat duidelijk blijkt uit de beelden. Andere leuke aspecten zijn de charmante ramen in smeedwerk, die tevens het schuin plakwerk benadrukken, en het klassieke fornuis, dat net als het kraanwerk een bronzen afwerking heeft. Het ambachtelijke karakter dat het ontwerp opwekt, wordt afgewisseld door het organische gevoel dat zorgvuldig mee werd opgeroepen. De brute bakstenen zijn een ideaal voorbeeld van de ongedwongen mentaliteit die dit poolhouse wil oproepen.

Laura Calleeuw en Laurence Bourdeau wisten hier een prachtig poolhouse te ontwerpen, dat een interessante inspiratiebron heeft die perfect werd uitgewerkt. Het resultaat is een organisch geheel waar natuurlijke materialen primeren.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Bert Demasure

Meer stories…