fbpx

Poolhouse met ruw karakter

Poolhouse met ruw karakter

Poolhouse met ruw karakter

Een samenwerking tussen twee toptalenten kan niet anders dan prachtige resultaten tot stand brengen. Interieurarchitecte Laura Calleeuw en architecte Laurence Bourdeau werkten samen aan dit indrukwekkende poolhouse in een ruwe wabi-sabi-sfeer. We tonen je graag meer van dit project, waarvan ieder aspect warmte uitstraalt.

De ontwerpen van Laura Calleeuw vertrekken altijd vanuit het architecturaal lijnenspel waar ze perspectieven, verhoudingen en ruimtelijkheid mee uitwerkt. Het is voor de interieurarchitecte onontbrekelijk dat architectuur de gewenste rust uitstraalt en dat het interieur en exterieur van een project elkaar steeds versterken. Door zich te laten leiden door esthetiek, functionaliteit en persoonlijkheid slaagt ze er tevens in haar creatieve visie uiting te geven in een ontwerp dat tegelijkertijd de wens van de klant maximaal respecteert.

Dit poolhouse is geïnspireerd door de wabi-sabi-stijl, een esthetiek die gekarakteriseerd wordt door een voorliefde voor asymmetrie, soberheid en imperfecties. Dit bijgebouw, dat de functie zou krijgen van een poolhouse en een polyvalente ruimte, bleek een perfect canvas te zijn om deze stijl op toe te passen. Het organische karakter dat hier zo belangrijk is, wordt aangesterkt door de ambachtelijke sfeer die van het resultaat uitgaat. Opmerkelijk is dat Calleeuw in dit ontwerp niet de richting van de delicate details insloeg wat het maatwerk betreft, maar in plaats daarvan met dikke tabletten werkte die een nonchalanter gevoel met zich meebrengen.

De brute bakstenen zijn een ideaal voorbeeld van de ongedwongen mentaliteit die dit poolhouse wil oproepen

Belgisch toptalent Axel Vervoordt vormde een tweede belangrijke bron van inspiratie, iets wat duidelijk blijkt uit de beelden. Andere leuke aspecten zijn de charmante ramen in smeedwerk, die tevens het schuin plakwerk benadrukken, en het klassieke fornuis, dat net als het kraanwerk een bronzen afwerking heeft. Het ambachtelijke karakter dat het ontwerp opwekt, wordt afgewisseld door het organische gevoel dat zorgvuldig mee werd opgeroepen. De brute bakstenen zijn een ideaal voorbeeld van de ongedwongen mentaliteit die dit poolhouse wil oproepen.

Laura Calleeuw en Laurence Bourdeau wisten hier een prachtig poolhouse te ontwerpen, dat een interessante inspiratiebron heeft die perfect werd uitgewerkt. Het resultaat is een organisch geheel waar natuurlijke materialen primeren.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Bert Demasure

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​