fbpx

Kast spreekt boekdelen

Kast spreekt boekdelen

Kast spreekt boekdelen

Meubilair dat in verschillende omgevingen een duidelijke bijdrage doet aan een ruimte is van niet te onderschatten waarde. In dat licht stellen we graag de Biscotti Bookcase van Caffe Latte voor. Met een interessant ontwerp en neutrale uitstraling is dit een geschikte toevoeging voor zowel moderne woonkamers als kantoren, en meer.

Bij Caffe Latte vind je een selectie van meubilair, verlichting en accessoires die in een brede waaier van interieurs passen. Dankzij een kernidentiteit die je kan beschrijven als modern, minimalistisch en functioneel, zijn hun producten verenigbaar met verschillende soorten stijlen. Daarnaast streven ze vaak eenvoud en neutraliteit na, wat ze bereiken door onder andere bruine en beige tinten te gebruiken, en zijn ze trouwe aanhangers van less is more.  Met de Biscotti Bookcase introduceren ze een modern ontwerp dat tot stand kwam met veelzijdigheid en nutsvoorziening in het achterhoofd. Het concept berust op de gelijkenis met een verzameling opeengestapelde koekjes. De verschillende vakken zorgen ervoor dat het een functioneel object is dat tegelijkertijd vlotjes een plek vindt in een selectief samengesteld interieur.

Typisch voor de Biscotti Bookcase zijn de rechte lijnen; die vormen samen namelijk een duidelijk herkenbare uitstraling die tegelijkertijd erg hedendaags is. Uiteraard werden de materialen uitgekozen met het oog op de beste kwaliteit. In dit geval werden walnoot houtfineer en nikkel satijn gebruikt, respectievelijk aan de buiten- en binnenkant. Deze combinatie is makkelijk te verenigen met andere objecten, maar kan ook op zichzelf staan als indrukwekkend materiaalgebruik. Of het ontwerp nu een vaste meerwaarde wordt in een moderne woonkamer, een kalme slaapkamer of een neutraal kantoor, elke omgeving heeft baadt bij dit functionele ontwerp. Meer nog, het is een uitgelezen voorbeeld van de kwaliteit van hedendaags design.

De Biscotti Bookcase spreekt duidelijk, maar zonder te luid te zijn. Met een rustige esthetiek en een veelzijdige vormgeving is dit een perfect voorbeeld van design dat een functie vervult en tegelijkertijd aantrekkelijk oogt. We hopen dat onze lezers dit ontwerp even intrigerend vinden als het aantal mogelijkheden dat het biedt. 

Images courtesy of Caffe Latte 

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​