Keukens voor het kiezen

Studio Piet Boon biedt talrijke onafhankelijke keukenontwerpen aan die allemaal met een verschillende insteek werden geconceptualiseerd. Desalniettemin maken ze deel uit van een overkoepelende esthetiek waarin royale maatvoeringen, ingetogen kleuren en buitengewone details de hoofdrollen spelen. We zijn dan ook blij onze lezers te inspireren met deze aantrekkelijke keukens en hun individuele troeven.

Iedere klant die zijn hart verliest aan een keuken van Studio Piet Boon heeft de kans om die geheel te personaliseren. Die mogelijkheid brengt ons meteen naar het Element-ontwerp, waarvan het eiland fungeert als veelzijdig element en wordt uitgevoerd in Shitake Gezoet Caesarstone composiet. Met solide en rechte lijnen ontstaat hier een aantrekkelijke symmetrie. Die harmonie vinden we ook terug in de Landscape-keuken, waar een voorliefde voor oosters design klaarblijkelijk een leidende draad was. De strakke lijnen laten de lengte van het ontwerp extra duidelijk naar voor komen. Wie fan is van een ingetogen keuken, voelt misschien iets voor de Minimal-variant. Met functies die op een ingenieuze manier aan het blote oog ontsnappen en nanotechnologie die ervoor zorgt dat alles zonder moeite gereinigd kan worden, is dit ontwerp een zekere keuze voor een sereen ontwerp. Als je echter meer te vinden bent voor een eerder uitgesproken vormgeving, kan je rekenen op Signature. Deze keuken past namelijk bloedmooie materialen toe, zoals massief eikenhout en beton.

De keuken is een ideale plek om traditionele stijlen zachtjesaan vaarwel te zeggen. Bij Edge kom je in een dynamisch ontwerp terecht waar barrières afwezig zijn en spannende dimensies de bovenhand hebben. In hetzelfde licht maakt Brutal zijn opwachting; deze variant laat doorsnee afmetingen achterwege en hult zich in opvallend marmer. De onconventionele benadering van het keukengebeuren, in combinatie met een robuuste uitstraling, mondt uit in een perfecte keuken voor wie graag intensief en vol passie kookt. Ten slotte staan we graag stil bij Contour, een ontwerp dat barst van subtiele details en intentionele contouren. Het uitzonderlijk dunne werkblad uit roestvrij staal biedt hier een opmerkelijke meerwaarde.

De keukens van Studio Piet Boon zijn allemaal hoogwaardige ontwerpen die stuk voor stuk een bepaalde esthetiek of richting najagen. Door steeds te vertrekken vanuit het belang van nauwkeurige afwerkingen en bescheiden luxe, vormen de ontwerpen toch een samenhangend geheel waar duidelijk een uitgebreide visie aan de basis van ligt.

Fotografie door Peter Paul de Meijer en Studio Piet Boon.
Meer info? Breng dan ook een bezoekje aan: pietboon/spaces/kitchen.com

Meer stories…