fbpx

Keramiek met gevoel

Keramiek met gevoel

Keramiek met gevoel

Handgemaakte objecten dragen automatisch een eigen ziel met zich mee. Keramiek is daar een passend voorbeeld van, want zo geef je je tafel meteen een uniek kantje. We nemen je daarom mee naar het atelier van Ann-Katrien Malaise, het gezicht achter Keramiek by AKM. Met een niet te ontkennen passie maakt ze verschillende objecten waarin ambacht en persoonlijkheid samenvloeien.

Een van de leukste kenmerken aan zelfgemaakt servies is dat het zo veelzijdig is. Platte of diepe borden, kleine of grote tassen, melkkannetjes en multifunctionele kommetjes: de mogelijkheden zijn vrijwel onbegrensd. Het portfolio van Ann-Katrien geeft die diversiteit een duidelijke vorm, want haar werk toont zowel in functionaliteit als in kleuren en afwerking een interessante afwisseling. Zo verklaart ze dat ze de ene keer bewust warme tinten opzoekt en op een ander moment dan weer eerder naar frisse kleuren neigt. Waar sommige borden een matte afwerking hebben, daar bewerkt ze andere met een glazuur. Qua stijl kan je je echter moeilijk vergissen, want ieder stuk dat op haar draaischijf ontstaat, heeft een soberheid die een groot publiek aanspreekt. De reden daarvoor? De keramiste houdt van eenvoudige contouren. Haar oog gaat in het dagelijkse leven uit naar schoonheid, en in haar eigen producten tracht ze eenzelfde focus te bewaren. “Ik laat graag de klei spreken,” is hoe ze het zelf passend weet te verwoorden. Sprekend is haar collectie in ieder geval, want bij ieder stuk kan je aanvoelen dat het met een oprecht plezier is vervaardigd. 

Waar sommige borden een matte afwerking hebben, daar bewerkt ze andere met een glazuur

Naast haar traditionele aanbod servies is Ann-Katrien nog begaan met een heel ander type creaties. In haar collectie H.art introduceert ze namelijk zelfgemaakte urnen. Een gevoelige missie die, uiteraard, tegelijkertijd erg ontroert. Vanuit het idee dat elke ziel uniek is, biedt ze mensen de mogelijkheid op een wel heel speciale laatste rustplaats. Met veel geduld en toewijding experimenteert ze met uiteenlopende vormen. Verder biedt ze twee varianten van workshop aan: Tournee en Journee Keramiek. Bij die eerste draait het om volwaardige lessen, en dat met een focus op alle niveaus. Initiaties, reeksen en privé- en duolessen zijn allemaal mogelijk. Journee Keramiek is dan weer de benaming voor een concept waar ontspanning de hoogste prioriteit is. Wie behoefte heeft aan een creatieve dag en even een leuke bezigheid wil, kan dus op deze module rekenen. Verder biedt ze weekendformules aan voor kinderen, bestaande uit drie opeenvolgende voormiddagen waarin kleine creatievelingen volop kunnen kennismaken met klei. 

We hebben er alle vertrouwen in dat het verhaal van Keramiek by AKM nog lang niet op zijn einde loopt. Met haar eenvoudige maar rakende ontwerpen schaart ze een geheel eigen publiek achter zich, terwijl ze mensen met plezier mee leert kennismaken met haar favoriete materialen. We houden haar werk nog in de gaten en zullen zeker nog vele toekomstige creaties te zien krijgen. 

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Alle beelden eigendom van Ann-Katrien Malaise 

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​