fbpx

Renovaties vol troeven

Renovaties vol troeven

Renovaties vol troeven

Bij Unique Renovations staat kwaliteit bij elke opdracht bovenaan. Het bedrijf is de ideale partner voor de realisatie van uiteenlopende woonconcepten, maar dat is niet de enige troef die ze te bieden hebben. Verder verzorgen ze ook meubels op maat, en dat steeds met een volledige focus op de wensen van de klant. Vandaag stellen we je voor aan een van hun mooiste ontwerpen, genaamd Chopart.

Luxe zit vaak in de afwerking, en je woning is het perfecte doek om dat punt te bewijzen. Door steeds met duurzame materialen te werken en geen toegevingen te doen op het vlak van kwaliteit, kan het bedrijf uit Knokke-Heist steeds dezelfde vertrouwde standaard aanbieden. In het verleden leverden ze al meerdere prachtprojecten af die steeds ook een gemeenschappelijke kern van huiselijke warmte met zich meedragen. Daarnaast wordt er soms op ingezoomd op specifieke meubelstukken, want ook het vervaardigen van high-end design is hier een van de pijlers. In hun portfolio vind je verscheidene soorten tafels voor zowel de binnen- als buitenruimte, net als stukken voor in de badkamer en nachtkastjes die je slaapkamer helemaal vervolledigen. Met een bekleding in Mortex bekwamen ze al meermaals een typische uitstraling die doet denken aan een understated luxury. Dit keer namen ze dat materiaal opnieuw op in hun selectie, meer specifiek voor de badkamer. Elke beslissing die het team neemt, staat in het teken van de algehele kwaliteit en luxefactor die in elk hoekje van een project niet te missen mag zijn.

Luxe zit vaak in de afwerking, en je woning is het perfecte doek om dat punt te bewijzen.

Het betreft hier een gezellig appartement dat het resultaat is van een grondige renovatie. Vanaf de eerste stappen binnen word je verwelkomd door een aangename sfeer, niet het minste de verdienste van de uitnodigende open leefruimte. Vanaf de eetkamer, compleet met bankzijde, kijk je uit op een grote, gebogen sofa waarin je comfortabel kan neerploffen. Hier zijn leuke gesprekken met familie en vrienden een zekerheid. Grenzend aan de eetzone beschikken de bewoners over een compacte maar volledig uitgeruste keuken. Ontbijten kan je hier ook aan de barstoelen doen: een leuk begin van de dag. De privévertrekken werden natuurlijk met evenveel zorg vormgegeven. Met twee badkamers heb je toegang tot heel wat ruimte, compleet met een dubbele lavabo en zalige regendouches, terwijl de slaapkamers stuk voor stuk een eigen oase van kalmte zijn. Doorheen het hele appartement keert Sinaï Pearl, een gegeerd Egyptisch marmer, meerdere keren terug. Parket van Franse eik krijgt een tweede ereplaats, want met uitzondering van de badkamers werd het in elke ruimte gebruikt. Zowel de salon- als de eettafel is met de hand gemaakt en kreeg een afwerking in Mortex door Unique Furniture, het dochterverblijf.

Het Chopart-project straalt dankzij de duidelijke eenheid waarmee het idee voor de renovatie ontstond. Een doorgetrokken cohesie verzekert dat de ruimtes naadloos op elkaar volgen. We zijn er zeker van dat Unique Renovations in de toekomst nog meer succesvolle opdrachten zal afwerken en zijn benieuwd naar al hun volgende ideeën. 

Blijf je graag op de hoogte van het beste dat België te bieden heeft qua architectuur, interieur, vastgoed, lifestyle en meer? Volg dan @realliving_magazine op Instagram voor een dagelijkse dosis inspiratie.

Photography by Cafeine

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​