fbpx

Keuken in harmonie

Keuken in harmonie

Keuken in harmonie

Het betreden van je keuken zou moeten aanvoelen als thuiskomen. Een grondige renovatie zorgde ervoor dat dat voor Residentie TV helemaal het geval werd. Dit project van interieurarchitecte Justien Lescouhier verkent strakke lijnen en brengt ze in balans met de juiste materialen en kleuren.
De eerste gesprekken zijn in elke soort samenwerking van groot belang. Voor de werkwijze van Justien Lescouhier is dat niet anders, want de initiële ontmoeting is voor haar zonder uitzondering een belangrijke indicator om haar voeling met een project en klant op peil te stellen. Deze keer trok ze naar Sint-Andries om een keuken naar een hoger niveau te tillen. Vertrekkend vanuit de overtuiging dat goede interieurarchitectuur een grote bijdrage kan leveren aan ons algemeen welzijn, was het de bedoeling dat het resultaat parallel zou liggen met de pure levensstijl van de bouwheer. Meer concreet betekende dit het uitwerken van een harmonie die materialen, kleuren, vormen en objecten bij elkaar brengt. Enkele hoogvliegers onder het palet zijn geborsteld houtfineer, alsook neutraal lakwerk. Daarbovenop zorgt een waterdichte schildertechniek voor een hoogwaardige afwerking die het resultaat lang doet meegaan.

Een inspirerende renovatie die de kracht van warme keukens bewijst

Het hart van een woning is vaak de plek waar de maaltijden worden bereid. Niet alleen dat, maar ook de algehele uitstraling verzekert dat deze keuken je met een warme hand uitnodigt. Dankzij het incorporeren van echte materialen die een gevoel van diepte met zich meebrengen, leverde de interieurarchitecte een renovatie af die aan alle wensen van de klant beantwoordt. Zorgvuldig geplaatste details zorgen ervoor dat het project vanuit alle hoeken klopt, terwijl de geometrische patronen voor een interessant spel van vorm instaan. Het opvolgen van details is een taak die Lescouhier hoog in het vaandel draagt, aangezien die een belangrijke factor zijn om de mate te bepalen waarin de opdrachtgever tevreden is met het uiteindelijke ontwerp en de plaatsing daarvan. In dit geval zet de interieurarchitecte die gewoonte zonder aarzelen verder, want de woning is een plek waar iedereen, bewoner en bezoeker, zich ontegensprekelijk goed voelt.

Residentie TV onderging een inspirerende renovatie die de kracht van warme keukens bewijst. Met een focus op haar cliënt en een prachtige harmonie voor ogen, ontwierp Justien Lescouhier een ruimte die zonder moeite een vaste plek vindt in het dagelijkse leven dat zich in deze residentie ontplooit.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door Bert Demasure

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​