Tijdloze esthetiek

Het zou niet als een verrassing mogen komen: de projecten van Wendy Verstrepen stellen nooit teleur. Onlangs renoveerde ze een badkamer te Schilde en richtte ze een aanbouw in Brasschaat in.

Voor project BB kreeg de architecte de taak om de aanbouw aan een bestaande woning in te richten. Het doel was om een flexibele ruimte te creëren, waar feestjes gehouden kunnen worden, maar waar evengoed de kinderen zich in rust kunnen terugtrekken met hun vrienden. Daarnaast wilden de klanten graag een aansluitend kantoor, waar de vader des huizes ongestoord kan werken. Wederom werd er gekozen voor natuurlijke materialen. Verstrepen stootte echter op enkele uitdagingen bij de realisatie van dit project. De klant had namelijk voor een bepaalde patina gekozen voor het maatwerk in eik, om een elegant, verouderd effect op het materiaal te reproduceren. Maar toen de eerste laag geplaatst was, had de lijm onder de zwaar geborstelde eik fineer onverwachts gereageerd met het patineproduct. De volgende ochtend vertoonde heel het maatwerk zwarte vlekken. Gelukkig werkten voor dit project verschillende ervaren partijen samen, en door hun kennis en vaardigheden te combineren hebben ze het probleem kunnen oplossen en alles tot een goed einde kunnen brengen. Het resultaat is een stijlvol bureau, met ingebouwde boekenplanken. De raamkaders, elegante zetel en haard bestaan uit donkerdere kleuren, wat een subtiel contrast geeft aan het lichte interieur. De andere ruimte, een retraite voor de kinderen, heeft als eyecatcher een luxueuze bar, die zowel een functionele als esthetische meerwaarde heeft.

De retraite voor de kinderen heeft als eyecatcher een luxueuze bar

Voor een tweede project werd Verstrepen gevraagd om de badkamer van deze prachtige woning te Schilde te renoveren. De klant wenste een lichte, ruime badkamer met voldoende kastruimte. De oorspronkelijke ruimte was namelijk vrij klein, maar met dit nieuwe ontwerp leek de badkamer opeens veel ruimer. Ze installeerde de badkuip onder het schuine dak en ernaast kwam de inloopdouche te staan, afgescheiden door een doorzichtige glaswand. Recht tegenover het raam werd de brede wastafel geplaatst, waardoor het natuurlijk zonlicht weerkaatst wordt in de spiegel. Deze weloverwogen opstelling zorgt ervoor dat het natuurlijke licht in de badkamer als het ware verdubbeld wordt, wat de ruimte nog meer opentrekt. Voor de afwerking werd gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals natuursteen Callacatta, eik fineer en microtopping. Het resultaat is een open, lichte badkamer waar de klanten helemaal tot rust kunnen komen.

Verstrepen heeft nog maar net deze twee projecten met glans volbracht, of er staan al nieuwe plannen in haar agenda. We kunnen niet wachten om te zien wat deze gepassioneerde en getalenteerde interieurarchitecte in de toekomst nog zal verwezenlijken.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Stijn Vereeken

Meer stories…