fbpx

Tijdloze esthetiek

Tijdloze esthetiek

Tijdloze esthetiek

Het zou niet als een verrassing mogen komen: de projecten van Wendy Verstrepen stellen nooit teleur. Onlangs renoveerde ze een badkamer te Schilde en richtte ze een aanbouw in Brasschaat in.

Voor project BB kreeg de architecte de taak om de aanbouw aan een bestaande woning in te richten. Het doel was om een flexibele ruimte te creëren, waar feestjes gehouden kunnen worden, maar waar evengoed de kinderen zich in rust kunnen terugtrekken met hun vrienden. Daarnaast wilden de klanten graag een aansluitend kantoor, waar de vader des huizes ongestoord kan werken. Wederom werd er gekozen voor natuurlijke materialen. Verstrepen stootte echter op enkele uitdagingen bij de realisatie van dit project. De klant had namelijk voor een bepaalde patina gekozen voor het maatwerk in eik, om een elegant, verouderd effect op het materiaal te reproduceren. Maar toen de eerste laag geplaatst was, had de lijm onder de zwaar geborstelde eik fineer onverwachts gereageerd met het patineproduct. De volgende ochtend vertoonde heel het maatwerk zwarte vlekken. Gelukkig werkten voor dit project verschillende ervaren partijen samen, en door hun kennis en vaardigheden te combineren hebben ze het probleem kunnen oplossen en alles tot een goed einde kunnen brengen. Het resultaat is een stijlvol bureau, met ingebouwde boekenplanken. De raamkaders, elegante zetel en haard bestaan uit donkerdere kleuren, wat een subtiel contrast geeft aan het lichte interieur. De andere ruimte, een retraite voor de kinderen, heeft als eyecatcher een luxueuze bar, die zowel een functionele als esthetische meerwaarde heeft.

De retraite voor de kinderen heeft als eyecatcher een luxueuze bar

Voor een tweede project werd Verstrepen gevraagd om de badkamer van deze prachtige woning te Schilde te renoveren. De klant wenste een lichte, ruime badkamer met voldoende kastruimte. De oorspronkelijke ruimte was namelijk vrij klein, maar met dit nieuwe ontwerp leek de badkamer opeens veel ruimer. Ze installeerde de badkuip onder het schuine dak en ernaast kwam de inloopdouche te staan, afgescheiden door een doorzichtige glaswand. Recht tegenover het raam werd de brede wastafel geplaatst, waardoor het natuurlijk zonlicht weerkaatst wordt in de spiegel. Deze weloverwogen opstelling zorgt ervoor dat het natuurlijke licht in de badkamer als het ware verdubbeld wordt, wat de ruimte nog meer opentrekt. Voor de afwerking werd gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals natuursteen Callacatta, eik fineer en microtopping. Het resultaat is een open, lichte badkamer waar de klanten helemaal tot rust kunnen komen.

Verstrepen heeft nog maar net deze twee projecten met glans volbracht, of er staan al nieuwe plannen in haar agenda. We kunnen niet wachten om te zien wat deze gepassioneerde en getalenteerde interieurarchitecte in de toekomst nog zal verwezenlijken.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Stijn Vereeken

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​