fbpx

Keukens in stijl

Keukens in stijl

Keukens in stijl

Tijdloos, strak en toch warm: dat is hoe we de ontwerpen van interieurarchitecte Britt Van Namen zouden beschrijven. De twee recente keukenrenovaties die we hier voorstellen, zijn een duidelijk voorbeeld van haar stijl. Dit zijn keukens waarin kwaliteit van het hoogste belang is en genieten eenvoudig wordt.

De projecten van de interieurarchitecte zijn altijd uniek en aangepast aan de wensen van de klant, maar vertonen een aantal gelijkenissen. Minimalistische eenvoud en aandacht voor ieder detail behoren daar zeker toe. Ook kiest ze altijd voor de materialen die het project naar een nog hoger niveau weten te tillen, en vormen eenvoud en functionaliteit een belangrijk onderdeel van elk concept. Deze keukens voldoen volledig aan die beschrijving.

De eerste keuken die we tonen, bevindt zich in Oud-Turnhout en is een prachtige manoir woning die dringend aan een moderne transformatie toe was. Om een gevoel van ruimte te creëren, werden twee kamers tot één grote ruimte samengevoegd. Dat effect wordt versterkt door de hoge plafonds en het ontwerp dat over het algemeen van zachte, lichte kleuren gebruik maakt. Warme, luxueuze materialen maken het geheel helemaal af. In de spatwand en de eettafel vinden we expressief calacatta oro-marmer met gouden accenten terug, terwijl voor de grote wandkast, de houten boogvormige doorgangen en de op maat gemaakte koffiehoek donker ebony-fineer werd gekozen. De gouden en bronzen accenten werden verder doorgetrokken naar de verlichting, het kraanwerk van Vola en de gelakte grepen van de keukenkasten. Voor de bibliotheekkast is gekozen voor marmer in combinatie met zwevende stalen wandplanken. Microtopping op de kasten en vloeren en een ruwere schildertechniek zorgen voor de geschikte afwerking van deze ruimte, die door de combinatie van materialen een rustig, elegant geheel creëert.

De verschillende rode accenten voegen een speels effect toe aan het geheel

De keuken in deze tweede woning is omgeven door groene velden, waardoor de bewoners van veel natuur en privacy genieten. De open ruimte en vele ramen bieden een schitterend uitzicht op die omgeving. Te opvallende meubels werden uit het interieur verwijderd om dat uitzicht ten volle te benutten. In de plaats daarvan kwamen twee lage eilanden: een daarvan wordt gebruikt als eettafel en heeft een spoelfunctie met gouden kraanwerk van Aqualux, de andere wordt gebruikt als kookeiland en is gemaakt van gebouchardeerde natuursteen. Het kookeiland is van de rest van de keuken gescheiden door een opstaande rand. De mediterrane groene kleur zorgt voor een warme harmonie met het donker gebeitste fineer en de bronzen opbouwgrepen van de keukenkasten. Een blinde deur in de achterste keukenwand leidt naar de berging. De verschillende rode accenten van de Moroso Gogan-sofa, de rode zeteltjes van de diamond chair van Knoll en de lounge chair van Vitra voegen een speels effect toe aan het geheel.

Rust en tijdloosheid domineren deze keukens, die volledig in de stijl van Britt van Namen passen. De juiste accenten maken van de ruimtes een elegant en luxueus interieur.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door Cafeine

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​