fbpx

Kiezen voor licht en creativiteit

Kiezen voor licht en creativiteit

Kiezen voor licht en creativiteit

Dit twintigste-eeuwse appartement in Moskou van architecten Vladimir Belousov en Natalyia Trofimova was het eerste project waar ze samen aan werkten. Natuurlijk licht speelde een centrale rol in hun ontwerp, waar ze beiden uiteindelijk erg trots op zijn.

Het appartement heeft een oppervlakte van honderddertig vierkante meter. Het koppel was het gelukkig snel eens over de belangrijkste keuzes: de kamers moesten voldoende groot zijn, er mochten bijna geen gangen tussen de verschillende ruimtes lopen, en er moest zoveel mogelijk natuurlijk daglicht de woning binnenkomen. Omdat het appartement zich op de eerste verdieping bevindt, was dat laatste geen gemakkelijke opdracht. Er werd daarom gekozen om alle muren wit te schilderen, en voor de vloer werd parket gebruikt. Ook werden er boven alle deuren in de woning vensters geplaatst, zodat het licht van de gang ook alle kamers bereikt. Vooral voor Natalyia was dat nochtans geen evidente oplossing. “Ik ben een heel lichte slaper”, vertelt ze, “dus ik moest kiezen: licht of slaap. Ik ben heel blij dat we uiteindelijk voor licht kozen. Je ’s ochtends klaarmaken in een badkamer die in natuurlijk licht baadt, is echt een plezier.”

De leefruimte is het hart van het appartement dankzij de grote tafel, die niet alleen de eettafel is, maar ook een plaats om thuis te werken. De verschillende soorten stoelen, sommige van familie geërfd, sommige van Europese rommelmarkten, doen de ruimte meteen ook artistieker ogen. Kunst speelt inderdaad doorheen de hele woning een zeer belangrijke rol. “Veel van onze vrienden zijn kunstenaars”, zegt Vladimir. “We hebben niet echt vereisten voor onze kunstverzameling, behalve dat we ervan moeten houden.” Het koppel dacht bijna een jaar na over hoe ze hun kunst doorheen alle ruimtes zouden verspreiden. Er werd uiteindelijk gekozen voor een railsysteem waarbij de kunstwerken gemakkelijk kunnen worden opgehangen en, indien gewenst, vervangen. Designerlampen en enkele antieke stukken vullen het interieur tot slot perfect aan.

Leuk weetje: het eerste wat Vladimir en Natalyia deden toen ze verhuisden, was een aantal bomen onder hun balkon planten. De renovatie van het appartement duurde zo lang dat de bomen ondertussen al vrij groot zijn. We zijn ervan overtuigd dat de tijd die het koppel nam tot het beste resultaat leidde en dat het lichte en artistieke interieur bij beide architecten voor tonnen creativiteit zorgt.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

All photos by Mikhail Loskutov @loskutoff

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​