fbpx

Puur, tijdloos, passioneel en met klasse

Puur, tijdloos, passioneel en met klasse

Puur, tijdloos, passioneel en met klasse

Ardein Architecten staat synoniem voor tijdloos design met een grote detaillering en elegantie. Daarbij wordt ieder project steeds op maat van de bouwheer ontwikkeld en worden de wensen en persoonlijkheid nauwgezet geïntegreerd in ieder project. Meer nog, ze smelten naadloos samen met de warm-hedendaagse ontwerpstijl van de studio.

Niet alleen voor een totaalconcept van a tot z, maar ook voor een transformatie of grondige renovatie van een villa, penthouse, kantoor, hotel of vakantieverblijf kan je terecht bij Ardein Architecten. Ze weten steeds een volledig nieuwe beleving te creëren dankzij een integratie van hedendaagse ontwerpelementen, met aandacht voor pure esthetiek, zowel binnen als buiten. 

Aan de hand van diverse moodboards bepalen ze de juiste sfeer en setting binnen ieder project en presenteren ze bijpassende verlichting, aankleding, meubilering, stoffering en decoratie. Bij dit architectenbureau kan je genieten van een breed gamma aan professionele partners – zorgvuldig gekozen –  die samen met hen instaan voor een geslaagde en prachtige realisatie. Kortom, het team transformeert, optimaliseert, integreert en denkt met de klant mee. 

Het team transformeert, optimaliseert, integreert en denkt met de klant mee.

Hun projecten stralen warmte, rust en harmonie uit en worden verder gekenmerkt door een doorgedreven detaillering. Dat straalt hun meest recente project dan ook volledig uit. De totaalrenovatie van een herenhuis zal een minutieus samengesteld palet van stijlvolle materialen krijgen waardoor het een high-end uitstraling heeft. De bestaande gedateerde achterbouw zal vervangen worden door een strakke nieuwe uitbouw met een rijke lichtinval, waardoor je een maximaal contact krijgt met de achterliggende stadstuin. Verder zullen de bestaande historische details behouden worden en zullen ze in dialoog gaan met de hedendaagse vormentaal. Het interieur wordt dan weer gekenmerkt door een frisse warm-minimalistische stijl, met een hoog zen-gehalte. Materialen als microtopping, eikfineer in een zachte karamelkleur en accenten in geanodiseerd metaal zorgen hiervoor. Alsook het weloverwogen kleurenpalet bestaande uit zachte tinten beige, greige en bruin voeden mee dit idee.

Het doel was om een stijlvol interieur te creëren met een hoog boutique-gehalte. Zo is de ontwerpstijl strak, maar toch met een warm karakter. De symbiose tussen oud en nieuw, de algemene harmonie inzake materiaalgebruik en kleurkeuzes zorgen voor een tijdloos geheel. Op die manier gaan esthetiek, functionaliteit en technisch vernuft hand in hand samen. Dankzij het weglaten van al het overbodige en het behouden van essentie wist Ardein Architecten opnieuw een tijdloos geheel te creëren. Wij houden hen alvast in de gaten voor ongetwijfeld nog meer mooie projecten in de toekomst!

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Images courtesy by Ardein Architecten

 

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​