fbpx

Lease je meubilair

Lease je meubilair

Lease je meubilair

Kiezen is verliezen, zeggen ze wel eens. Wie keuzestress ervaart bij het aankopen van meubilair kan dit wellicht beamen. Het is allesbehalve makkelijk een interieur samen te stellen waarvan je zeker weet dat het jarenlang je ideale stijl zal blijven zonder dat het gaat vervelen. Het leasen van meubilair is hier een ideale oplossing voor. Imagicasa sprak met David Van Loo, topman bij Italiaans designmerk Divani, over de groeiende populariteit en grootste voordelen van lease meubelen.

Autoleasing is inmiddels geen nieuw concept meer, maar een variant met meubilair deed ons toch opkijken. Leasing is al langer een mogelijkheid voor kantoren en horecazaken, maar vandaag de dag maken ook particulieren vaker kennis met deze praktijk. In tegenstelling tot tijdelijke trends, zouden lease meubelen wel eens een blijvende verandering kunnen teweegbrengen in de manier waarop we van een woning een thuis maken. Wie woonachtig is te Antwerpen of de wijde omgeving rondom, kan hiervoor alvast bij Divani terecht. Het Italiaanse merk is in België een van de eerste die hoogstaand design in een leasing formule aanbiedt en staat dan ook volledig achter het concept. 

Lease meubilair omvat praktisch alles wat je in je interieur nodig kan hebben. Zo is er uiteraard de mogelijkheid om je centrale leefruimte met geleaste stukken in te richten, maar ook slaapkamers komen hiervoor in aanmerking. Bij Divani omvat het aanbod onder andere salons, tafels, stoelen, bijzettafels, kasten, bedden en meer. De meubelstukken die daar het vaakst geleast worden, zijn zonder twijfel zitmeubelen, tafels en eetkamerstoelen. Het zijn uiteraard ook die stukken waar we het meeste gebruik van maken en die we het snelst beu zijn. “Dan is meubilair voor vier of vijf jaar een ideale oplossing en je hebt niet de volle prijs hoeven te betalen, aangezien je het niet effectief aankocht,” voegt David toe. 

Bij Divani is vier of vijf jaar de gangbare periode van een leasing. “Onze klanten kunnen de duur ongelimiteerd verlengen; het is eigenlijk identiek hetzelfde als een auto leasen. Het gemiddelde is vaak vier tot vijf jaar met soms het aankopen als gevolg. Maar langer dan vijf jaar duurt leasing vaak niet, dan zou het zijn doel natuurlijk voorbij gaan.” De optie tot aankoop is handig wanneer je na enkele jaren toch enorm gehecht bent geraakt aan je huidig interieur; in dat geval betaal je simpelweg het restbedrag. Wanneer tijdens een leasing een meubelstuk beschadigd raakt, zorgt Divani er voor dat het hersteld of omgewisseld wordt. 

Net zoals lease meubilair een enorm aanbod bestrijkt, zijn er ook in de prijzen veel verschillen te bemerken. Die uiteenlopende prijscategorieën zijn ook bij Divani het geval, al kan de gemiddelde prijs van een hoeksalon bijvoorbeeld gesitueerd worden rond de 250 euro per maand. Er is echter voor ieder wat wils. Wie een volledige slaapkamer van Divani least, betaalt gemiddeld ongeveer 1.250 euro. Wanneer we informeren naar mogelijke vereisten waar klanten aan moeten voldoen om een leasing aan te gaan, verklaart David dat er doorgaans twee zijn. “Allereerst dient er een voorschot betaald te worden en moet je uiteraard kredietwaardig zijn, dat is vanzelfsprekend. Net zoals bij de klassieke leasing, zoeken wij dit uit met onze verschillende partners. Zo werken wij samen met banken die dan de mensen uitvoerig gaan screenen of ze kredietwaardig zijn.”

Wil je meer weten over leasing en David Van Loo? Lees het volledige artikel in Real Estate Spring 2022.

Images courtesy of Camerich

Meer stories…

Stoere schil, warme pit

Verhuizen is altijd het begin van een nieuw hoofdstuk. Als je ook nog eens in een prachtvilla gaat wonen die speciaal voor jou werd ontworpen, kan het plaatje niet meer stuk. Studio Anja Vissers verzorgde deze opdracht voor een recent samengesteld gezin. Het resultaat stelde de klanten meer dan gelukkig, want een moderne woonst als deze kom je niet elke dag tegen. We leiden je met plezier rond in het ontwerp.

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​