Licht kantoorontwerp

De projecten van Bieke Casteleyn weten ons steevast te betoveren. Dit kantoor, dat eerst een donker handelspand was, valt op door haar lichte interieur en het gebruik van luxueuze materialen. Afgeronde vormen en glazen scheidingswanden zorgen hier voor een aangename flow. In deze omgeving wordt werken een bijzonder creatieve ervaring.

Voorheen viel dit pand voornamelijk op door zijn lange en smalle constructie die onderverdeeld was in kleine kabinetten met een minimum aan daglicht. Bieke Casteleyn zag echter meteen mogelijkheden om meer openheid te creëren en de ruimtes vlot in elkaar te laten overlopen. De twee verdiepingen werden volledig gestript, waardoor de zichtlijnen en de constructie meer open werden. Dat zorgt voor een welkom gevoel in de ontvangstruimte, waar een centraal barmeubel meteen met de aandacht gaat lopen. Dankzij de schuifpanelen in glas en houten latwerk, die de aangrenzende werkruimte voldoende afscheiden, kunnen werknemers nog steeds voldoende rust en privacy creëren. 

Door een goede harmonie te garanderen, oogt dit kantoor nu erg professioneel, maar boet het ook niet in op gezelligheid. Achteraan bevinden zich twee aparte burelen die via gelakte metalen deuren met elkaar verbonden zijn. Ten slotte is er een open tussenverdieping met een extra vergaderzaal die voorzien is van een handige keuken. De bar zit verborgen achter twee deuren afgewerkt in dezelfde schildertechniek als de muren, waardoor de ruimte kan worden getransformeerd tot ontspanningsruimte. In het het achterliggend landschapsbureau zorgt de zitbank voorzien van kussens voor een perfecte balans tussen een gezellige en een professionele ruimte. Twee displays uitgewerkt in onyx bieden de mogelijkheid om producten te etaleren. Om continuïteit in het geheel te creëren, werden de ingangen naar toilet en koffieruimte verborgen door deze op dezelfde manier af te werken als de kasten.

Het rijke licht en de zachte kleuren zijn de grote blikvangers in dit interieur.

Het rijke licht en de zachte kleuren zijn de grote blikvangers in dit interieur. Door te werken met glaswanden bovenop lage kasten in plaats van plafondhoge muren wordt er veel licht in de gang gebracht. Daarnaast garanderen wanden in natuurlijk eikenhout en het visgraatparket een warme en tactiele toets. Een ander materiaal dat vaak terugkeert is Onice Caldo, een onyx natuursteen. Voor de perfecte afwerking zorgen tot slot de subtiele schildertechniek en de details in messing. De doordachte, gebalanceerde lay-out en de royale lichtinval zijn essentiële bouwstenen van deze werkomgeving, terwijl het samenhangende gebruik van kleuren en materialen verzekert dat het geheel tevens een streling voor het oog is. 

Deze transformatie van eng handelspand naar uitnodigende werkplek bewijst dat Bieke Casteleyn de juiste inzichten heeft om ieder project naar het hoogste niveau te brengen. Dit lichte kantoor toont hoe een moderne werkplek een bron van inspiratie kan zijn.

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Photography by Cafeine

Meer stories…