fbpx

Lifestylewinkel bloeit met interieurconcept

Lifestylewinkel bloeit met interieurconcept

Lifestylewinkel bloeit met interieurconcept

In hartje Brugge kan je bij MOS terecht voor een gamma natuurlijke producten en expertise in een gezonde levensstijl. Het interieur van de winkel moest die missie uiteraard weerspiegelen: een opdracht waar Frahm voor instond. De bezigheden van de zaak waren een bepalende leidraad voor het ontwerp, want het uiterlijke aspect moest parallel stromen met de interne waarden. De inclusie van natuurlijke materialen zorgde voor de essentiële harmonie.

Evenwicht is altijd een centrale bekommernis in de projecten van Frahm, de interieur- en ontwerpstudio van Liesl De Vos. In haar portfolio tracht ze functionaliteit en esthetiek zo harmonieus mogelijk door dezelfde deur te krijgen. Dat doel weet ze steeds te bereiken omdat evenwicht haar duidelijk in de vingers zit. Door de huidige wensen van opdrachtgevers een zo goed mogelijk antwoord te bieden en tegelijkertijd hun noden van morgen vrij te stellen, zaait ze al het succes dat ze verdient. Deze keer leverde de studio een eenvoudig ogend maar onderbouwd concept af voor de winkel van MOS. Een terugkerende methode van de interieurarchitecte is het hanteren van ruwe materies zoals baksteen en hout. Beide zijn ook in dit project aanwezig. Zo ontstond er een mooie interactie tussen het hout en de nude kleuren. Specifiek koos ze voor notelaarfineer en massieve eik. Een opvallend aspect is de aanlokkelijke balie, die vervaardigd is uit baksteen en een ronde vorm heeft. Als vrij atypische inbreng benadrukt het meteen de gebruikte baksteen en leent het zich als het perfecte instrument om het geheel vanaf de eerste blikken een speciale indruk te laten maken bij de klanten. 

Een opvallend aspect is de aanlokkelijke balie, die vervaardigd is uit baksteen en een ronde vorm heeft. 

Voor een merk in verzorgings- en lifestyleproducten is het van groot belang om een vertrouwen op te bouwen met bezoekers en hen met een huiselijke stijl te blijven uitnodigen. Daarvoor greep de studio onder andere naar transparante gordijnen. Die bleken namelijk ideaal te zijn om zowel verschillende zones in te delen als om de gezelligheid te versterken. Het pand bezit een duidelijk karakter en dat verdiende het natuurlijk om met de inrichting een duidelijke ondersteuning te krijgen. De muren werden bewerkt met textuurrijke schildertechnieken en het open vloerplan vergroot het ruimtelijke gevoel. Verder bewezen spiegels daar handig voor te zijn, want op deze manier wist de interieurarchitecte meer doorzichten te scheppen en de sensatie van cohesie te vergroten. Onmogelijk niet op te merken is het algehele gemak waarmee het volledige interieur je omarmt en aanzet tot het ontdekken van de uitgestalde goederen. Hier voel je je met andere woorden al snel op je gemak om je door gespecialiseerde mensen te laten begeleiden en je ogen te goed te doen die die zaak in de aanbieding heeft. 

Frahm Studio ontwierp voor Moss een winkelinterieur dat naadloos aansluit bij het concept. De ongereptheid van de bakstenen zorgt voor een definiërende stempel en creëert samen met het hout, de zachte kleuren en de open verbindingen een doeltreffend resultaat. We hopen zelf eens enkele stappen binnen te zetten en zijn er zeker van dat er nog mooie dingen op het pad van beide partijen zullen komen. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Fotografie door Joachim Derous 

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​