fbpx

Tweede thuis in Nieuwpoort

Tweede thuis in Nieuwpoort

Tweede thuis in Nieuwpoort

Wanneer je een goede eerste ervaring hebt, wil je vaak meer van hetzelfde. De opdrachtgevers van dit project lieten in het verleden hun primaire woning verbouwen door interieurontwerpster Justien Lescouhier en waren meer dan tevreden over die beslissing. Nu ze recent een appartement in Nieuwpoort kochten als tweede verblijf leek het hun logisch opnieuw de inrichting daarvan aan haar toe te vertrouwen. Het resultaat is wederom de bevestiging van een juiste keuze.

Een buitenverblijf aan de kust, dat leent zich perfect tot een plaats om in het weekend te onthaasten. Met het brede uitzicht van het appartement is dat allesbehalve een probleem, maar ook de flexibele inrichting en het open karakter van het vloerplan spelen daar een grote rol in. In vierkante meter mag de woonoppervlakte dan wel aan de beperkte kant zijn, interieurontwerpster Justien Lescouhier wist er het maximale potentieel uit te halen. Het keukeneiland dubbelt namelijk als zitbank aan de eettafel, en de sofa en televisie maken deel uit van dezelfde ruimte, zodat de dagzone uit één centrale plek bestaat. Om de overgang naar de slaapkamer niet te hard te maken, plaatste de designer gordijnen als scheidingselement. Door deze overdag open te laten, wordt de woonst visueel nog meer vergroot.  Opmerkelijk is dat er zowel met transparante als niet-transparante stoffen werd gewerkt. Door ’s nachts de niet-transparante gordijnen dicht te schuiven, krijg je toch meer privacy. Dat je in een interieur soms creatief moet zijn, bewijst dit project evenzeer met het gastenbed. Dat zit namelijk verscholen in een lange kastenwand waar wederom gordijnen werden geplaatst. Qua functionaliteit kan dat wel tellen, aangezien de bewoners hier heel wat zaken kunnen opbergen.

Met het zeewater en de uitgestrekte lucht was mineraalblauw een perfecte expressie van kleur

Een groot deel van de kleuren- en materiaalselectie reflecteert de nood aan kalmte en rust. Licht houtfineer, een zachte schildertechniek en de brekende maar gedempte Brechia di Nola natuursteen zijn instrumentaal voor de sereniteit die de interieurexperte wou oproepen. Toch besliste ze ook om een aanvullend component in kleur te voorzien. Gezien de nabijheid van het zeewater en de uitgestrekte lucht bleek mineraalblauw een perfecte expressie van kleur. Symbool zijnde voor zuiverheid, harmonie en vertrouwen is deze tint een ideale toevoeging aan een kustappartement als dit. De meest opvallende toepassing hiervan is de sofa, maar daarnaast werden ook kleinere zaken in dezelfde kleur toegevoegd, zoals de print in de kussens. Daarbovenop dragen de subtiele afrondingen in de algehele lijnen van de ruimtes bij tot de zachte sfeer die het interieur uitstraalt, terwijl het uitgesproken daglicht altijd een levendige kwaliteit garandeert. Tel daarbij de vloeiende connectie tussen de verschillende zones en het is inmiddels overduidelijk dat de residentie met een beperkte ruimte een maximaal aan troeven biedt. 

Deze tweede woning in Nieuwpoort is groots op zijn eigen manier. Met een sublieme keuze in materialen en stijl kwam het doordachte vloerplan steeds duidelijker tot stand, met dit doeltreffend totaalplaatje als gevolg. De bewoners kunnen hier in de weekends hun batterijen helemaal opladen, even loskomen van de doordeweekse chaos en de Belgische kust volop appreciëren. Interieurontwerpster Justien Lescouhier wist als geen ander hoe hun wens te volbrengen en zal ongetwijfeld nog heel wat klanten gelukkig maken in de toekomst. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Images by Rendeer Visuals

Meer stories…

Gastronomie in ongedwongen sfeer

Dicht bij hun gasten staan en nog dichter bij hun gerechten door te kiezen voor eerlijke producten, dat is waar het Brugse Locàle voor staat. Het restaurant van sommelier Jürgen Aerts en chef Hendrik Dequeker biedt foodsharing-gerechten in een intieme sfeer aan. Met lokale producten stelden ze een authentieke kaart op die speels en eigentijds is. Tijd maken voor je geliefden en ondertussen genieten van heerlijke, pure smaken? Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Een Belgisch interieurmerk dat durft

In een wereld waarin trends komen en gaan, heeft Living Objects & Furniture een eigen weg gekozen. Dit Belgische merk, opgericht door de gedreven professionals Loïc Willemot en Bruno Lippens, staat voor tijdloze en duurzame interieurobjecten en meubels van de hoogste kwaliteit.

Passie voor eenvoud

Met veel trots stellen we onze lezers voor aan het Belgische talent Sophie De Bel. Als interieurarchitecte begeleidt ze haar klanten met toegankelijke tips naar het interieur van ieders dromen. Zo durft ze krachtige combinaties te creëren en de juiste blikvanger op de juiste plaats te zetten. Haar ontwerpen veroveren ons hele land. Wij konden dus niet achterblijven en zetten graag een van haar nieuwste projecten in de spotlight.

Een bijzonder gevoel van warmte en rust

Het Belgische merk ILB Interieur en Bouw is een expert in interieur en bouw en staat voor tijdloos design en eigentijdse creatieve oplossingen. Al sinds 1999 streven zij naar een persoonlijke aanpak, waarbij de wensen van de klant in een prachtig resultaat worden omgezet. Als partner van Imagicasa lichten we graag één van hun recente projecten te Melsele uit.​