Maserati gaat 100% elektrisch

Autoliefhebbers wacht later dit jaar een heuglijk moment, want het Italiaanse Maserati zal zijn eerste volledig elektrische model op de markt brengen. Het gaat over de Folgore-reeks, die drie varianten zal tellen. Met dit trio slaat het merk een koers in de richting van een aanbod dat op termijn uitsluitend uit elektrische wagens zal bestaan. Hoog tijd dus om dit model van dichterbij te bekijken.

Maserati staat voor luxe op elke weg. Ze zullen het eerste Italiaanse merk zijn met een aanbod dat voor 100% uit elektrische auto’s bestaat. Dat is echter het toekomstige vooruitzicht, aangezien nu onze aandacht eerst en vooral naar de GranTurismo gaat, het model dat dit nieuwe tijdperk alvast een beetje kan inluiden. Er zijn drie motorvarianten van het ontwerp: de GranTurismo Modena, de GranTurismo Trofeo en de GranTurismo Folgore. Of het toeval is dat ‘folgore’ Italiaans is voor bliksem? Zeker en vast niet, want het gaat hier over drie e-motoren van niet minder dan 761 pk. Een razende kracht dus, die wordt gecombineerd met een verfijnd, aerodynamisch ontwerp. Daarnaast heeft het model dankzij de nieuwe achterlichten meteen ook typerende details. Vertrouwelingen van het merk zullen weten dat de drie ventilatieopeningen aan de zijkant karakteristiek zijn voor Maserati. Om deze elektrische nieuwkomer tot in de kleinste details speciaal te maken, lichten de openingen op. Alle aspecten werden waar mogelijk naar een ander niveau getild dan waar je al vertrouwd mee bent. 

Elegante belijning, gespierde compositie en bovenmaatse prestaties 

Traditie is in elk succesverhaal een pilaar waar onveranderlijk op wordt gesteund. Hier is dat niet anders, want de Italiaanse ambacht stroomt met volle kracht door de ijzeren aderen. Geavanceerde technologie biedt het merk de nodige handvaten om grote stappen in de juiste richting te blijven zetten, dit alles met het doel om het vertrouwde Maserati-gevoel te verzoenen met de nodige vooruitgang. Tel daar de buitengewone aandacht voor details bij en je hebt een model dat een nieuwe standaard poneert. De modellen zijn in uiteenlopende kleuren beschikbaar, waaronder enkele opvallende tinten als kanariegeel en robijnrood. Je kan met de GranTurismo duidelijk niet enkel opvallen vanwege zijn interne troeven. Het luxemerk wil vanaf 2030 enkel nog volledig elektrische voertuigen op de markt brengen en benzineauto’s volledig achter zich laten. Deze imposante reeks van drie is alvast een wervelende start daarvan, letterlijk en figuurlijk. 

De GranTurismo van Maserati is het eerste volledig elektrische model dat het merk uitbrengt, maar er zullen er nog vele volgen. Wij zijn alvast meer dan te vinden voor de elegante belijning, de gespierde compositie en de bovenmaatse prestaties die deze auto belooft. Vanzelfsprekend volgen we het merk nauwkeurig op om zeker niets te missen van de volgende modellen waar ze ons warm voor zullen maken. 

Wil je je laten betoveren door nog meer indrukwekkende projecten en inspirerende architectuur? Volg dan zeker ons Instagramaccount @realliving_magazine. Daar delen we dagelijks unieke realisaties, veelbelovende ontwerpen en innovatieve ideeën.

Beelden eigendom van Maserati

Meer stories…